Gay Friendly Rotterdam

Gay Friendly Rotterdam

De tijd dat je in Rotterdam ’s nachts een kanonskogel kon afvuren is definitief voorbij. Ook gay-Rotterdam biedt een divers en bruisend uitgaansleven, al moet je wel weten waar je op welk moment moet zijn.

Bars en café’s

De bars en café’s in ‘roze’ Rotterdam bevinden zich globaal in de ‘gay-driehoek’ van de stad. Binnen het gebied Churchillplein, Westblaak, Mauritsweg, van Oldebarneveldstraat en KeerWeer vind je uitgaansgelegenheden als Strano (voor een wat jonger publiek), Loge ’90 (voor een wat ouder publiek), de Regenboog (voor liefhebbers van feestmuziek) en de Keerweer (voor de late stappers). Ook bij Nostra en de clubs FERRY en De Unie kun je terecht voor een drankje. Net buiten de driehoek vind je Café Praag (COC) en Bonaparte (nachtcafé).

Clubs/feesten

Ooit was Rotterdam bekend/berucht om de befaamde GayPalace op de Schiedamsesingel. Die tijd is voorbij, maar er is nog méér dan genoeg te beleven voor de echte partyanimal. FERRY op de Westblaak programmeert elke week diverse leuke party’s. Deze party’s worden vooral bezocht door een jong(er) publiek. Bij De Unie op de Mauritsweg knalt elke vrijdag- en zaterdagavond het dak eraf met leuke feesten. De Unie staat bij de doelgroep vooral bekend om de spannende heren onder de douche en BN-ers die optredens verzorgen tijdens De Unie XXL-party’s. Grote party’s als WTF (in Club Thalia), House of Boys (Ferry) en This=Us (women only) worden ook regelmatig georganiseerd in de stad. En tweemaal per jaar barst het gaylife in Rotterdam uit zijn voegen, als de KoningsParade (op Koningsdag) en de KeerWeerParade (tijdens de Rotterdam Pride) plaatsvinden. Bekende namen als Karin Bloemen, Anita Meijer en Ruth Jacott traden hier in het verleden op, dit jaar geven onder andere Gordon, Luv en Andre Hazes jr. acte de presence.

Lunch/restaurants

Rotterdam kent talloze lunchrooms/restaurants met een gayfriendly (of was het nou straightfriendly?) karakter. De bekendste is ongetwijfeld Nostra op de van Oldebarneveldstraat, maar probeer ook eens BOMM, op de Oudedijk in Kralingen. FERRY en De Unie bieden ook een kleine en betaalbare kaart. Restaurants met een ‘roze’ tintje heb je in allerlei smaken en prijsklassen. Gusto en Rodin zijn betaalbare eetgelegenheden waar de doelgroep veel komt. Allure op de Kop van Zuid is een aanrader als je wat meer wilt uitgeven.

Film

Iedere eerste dinsdag van de maand vindt in LantarenVenster de maandelijkse Gayfilmnight plaats. Op deze gayfilmnight worden moderne en klassieke films met een LHBT-karakter gedraaid. In de zomermaanden is Lantaren Venster tevens het decor voor het traditionele Gay & Lesbian Summer Film Festival. Liefhebbers van binnen en buiten de stad bezoeken het festival voor een (internationaal) aanbod aan LHBT-films.

Op de hoogte blijven?

Kijk voor alle uitgaansmogelijkheden op de uitgaanssectie. Voor alle party’s en andere evenementen kijk je op de agenda.

De in januari 2016 gestarte informatieve website www.gayrotterdam.nl is de eerste LHBT-stadsportal van Nederland. Het platform biedt een laagdrempelige entrance tot alles wat met gaylife in Rotterdam te maken heeft: wonen, werken, uitgaan, kunst en cultuur, sport, achtergronden, interviews, columns, evenementen etc.

Meer Gay Friendly Rotterdam

De Regenboog

De Regenboog

Elk zichzelf respecterende wereldstad heeft een roze buurt. In Rotterdam...
gayrotterdam.nl

gayrotterdam.nl

Voor alle hotspots, party's, events en kunst
Rotterdam Pride

Rotterdam Pride

Cultureel Festival

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie