Maatregelen COVID-19: Sinds 1 juli is er een verdere versoepeling van de coronamaatregelen ingetreden. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

De ideale zomerdag van Susan Bijl

De ideale zomerdag van Susan Bijl

Om je alvast te laten proeven van de Rotterdamse zomer, beschrijft Susan Bijl, op en top Rotterdamse, haar ideale zomerdag in haar stad. Susan Bijl is eigenaresse van het gelijknamige tassenmerk. Sinds 2010 maakt en verkoopt zij de moeder der shoppingbags, gemaakt van nylon. Haar kleurrijke tassen worden verkocht van Tokyo tot aan LA.

09:00 – Vitaminenboost

Ik ben niet zo’n koffieleut. Mij maak je ’s ochtends blij met een verse sap. Er zijn meerdere plekken in Rotterdam waar je hier voor terecht kunt, maar sapbar Sajoer (Botersloot 46a) is mijn absolute favoriet. Met lokale en seizoensgebonden groenten en fruit wordt alles vers bereid.

10:00 – Rotterdamse luchtwandeling

Op een zonnige dag vind ik het heerlijk om een eindje door Rotterdam te wandelen. De looproute over De Luchtsingel is prachtig. Wanneer je vanuit het centrum vertrekt, wandel je richting Rotterdam Noord, waar ook weer talloze leuke winkeltjes en horeca te vinden zijn. Ik kom zelf vaak bij Bertmans (Zaagmolenkade 15). Ze hebben een perfect terras aan de rivier de Rotte. Voor vegetariërs en veganisten, zoals ik, is er genoeg keuze. Maar ook BIRD of Lokaal Espresso (beiden Raampoortstraat) zijn favorieten.

12:00 – Hijs de zeilen

Als je toch aan deze kant van de stad bent, is het Kralingse bos op loopafstand. Op een echte zomerse dag huur ik met mijn familie een zeilbootje. Met een volle picknickmand, het liefst met lokale producten van de Rotterdamse Oogstmarkt (Noordplein, 1e zaterdag van de maand), verlaten we het vaste land. Een leuk extraatje; vanuit de boot kun je de skyline van Rotterdam zien.

15:00 – Gezellig stadspark

Ik woon in hartje Rotterdam en ik heb geen tuin. Ik probeer zo vaak mogelijk de gezellige stadsparken op te zoeken. Het Vroesenpark is in de zomer altijd een grote ontmoetingsplek vol gezelligheid en smeulende barbecues. Je kunt naar het Vroesenpaviljoen, er is een speelpark en elk jaar komt er een Badkonijn kunstwerk in het Vroesenpark te staan, gemaakt door Studio Maky.

17:00 – Cocktails en palmbomen

Een van de terrassen met het mooiste uitzicht van Rotterdam is dat van Aloha (Maasboulevard 100). Deze bar is gehuisvest in een oud zwemparadijs. Je kunt in de voormalig wildwaterbaan een cocktail drinken en tegelijkertijd van de zon en het uitzicht over de Maas genieten. De palmbomen, de mix and match van vintage meubels en de hippe barmannen geven een uniek karakter aan de bar. Deze sfeer zorgt ervoor dat Aloha een one-of-a-kind bar is.

18:00 – Zwemmen op een fifties cruiseschip

Het oversteken van de Maas, van Rotterdam Centrum naar Rotterdam Zuid, doe ik het liefst met de Watertaxi (diverse op- en afstap plekken). Het is prachtig om Rotterdam vanaf het water te zien. Ik ga regelmatig naar het ss Rotterdam (3e Katendrechtse Hoofd 25), een van de bekendste vooroorlogse passagiersschepen. Het Lido terras op het dek heeft een zwembad als middelpunt. Ik kan neerploffen met een hapje of een drankje terwijl mijn kinderen lekker zwemmen. Ook zit je vlak bij Het Deliplein op Katendrecht, de oude zeelieden buurt. Een droombestemming voor food-liefhebbers.

20:00 – Avondje op ‘de Kaap’

De Fenix Food Factory (Veerlaan 19D) is een overdekte versmarkt. Alles is ambachtelijk en lokaal geproduceerd. Met je broodje van Jordy’s Bakery, salade of verse friet van Rechtstreex, je koffie van Stielman Koffiebranders of een biertje van Kaapse Brouwers kun langs het water gaan zitten. Als ik zin heb in een afzakkertje in de authentieke sfeer van Katendrecht ga ik graag naar Café De Ouwehoer (Delistraat 36C). Er is vaak muzikaal vermaak en het heeft de uitstraling van een echte zeemanskroeg.

Meer informatie

Kralingse Bos & Plas

Kralingse Bos & Plas

Houd wel de coronamaatregelen in acht! Lees ze
De Luchtsingel

De Luchtsingel

De Luchtsingel is een houten voetgangersbrug van 390 meter die Rotterdam...

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie