Ontdek kunst & cultuur in Rotterdam

Van beroemde werken tot edgy design, van oude meesters tot streetart, met het Kunst & cultuur dagje zit je helemaal goed.

Ben je meer van de art & design of wil je Rotterdam eens van een andere kant ontdekken? Zorg er dan voor dat je dit programma niet mist. Naast de architectuur, het enorme shopaanbod en de culinaire hoogstandjes heeft Rotterdam ook ongelofelijk veel te bieden op het gebied van kunst.
Natuurlijk kan je de voor de hand liggende plekken bezoeken, maar is het zeker de moeite waard om de wat minder genoemde spots te ontdekken, want die zijn er zeker.
Sluit de dag en nacht af met een concert of film in het stijlvolle Lantaren Venster en verblijf in het monumentale Suitehotel Pincoffs.

Kunst is overal


10.30


Aankomst op Rotterdam CS.


10.30 – 11.00


Wandel via de Westersingel naar het Museumpark om onderweg een aantal topwerken uit de collectie van Sculpture International Rotterdam tegen te komen. Van Rodins L’homme qui marche tot Paul McCartheys ‘Kabouter Buttplug’.


11.00 – 14.00


Geniet van hedendaags design, moderne kunst en oude meesters in Museum Boijmans Van Beuningen. Vanuit het Paviljoen, een fijne plek voor een gezonde lunch, heb je uitzicht op de prachtige museumtuin.

Young Art and.... drinks


14.05 – 16.30


Weten wat er speelt in de jonge, hedendaagse kunstscene? Bezoek een tentoonstelling in Witte de With en/of TENT.


16.30 – 17.30


Zit de vijf al in de klok? Bij Proeflokaal Reijngoud schenken ze lekkere (speciaal)biertjes! Wijnliefhebbers gaan naar Het Eigendom.


17.30 – 18.00


Met de metro vanaf Metrostation Beurs naar Metrostation Wilhelminapier. Vanaf daar is het tien minuten lopen naar Suitehotel Pincoffs.

Op de Wilhelminapier


18.00 – 19.00


Inchecken bij Suitehotel Pincoffs, een monumentaal hotel met stijlvol interieur, gelegen aan de Maas.

 

Wandel van het hotel naar LantarenVenster op de Wilhelminapier. Leuker is het nog om de watertaxi te nemen. Stap in dat geval uit bij halte Luxor Theater.


19.00 – 21.00


Bij LantarenVenster kun je simpel maar goed dineren met uitzicht op de Rijnhaven en Katendrecht.


21.00 – 23.00


Het programma van LantarenVenster staat bol van de mooie (jazz)concerten en arthouse films. Kies maar!


23.00 – 09.00


Overnachten bij Suitehotel Pincoffs.

1.

Geef een VVV cadeaubon

Geef een VVV cadeaubon

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card