Geniet van de culinaire hoogstandjes van Rotterdam

Van streetfood tot haute cuisine. In Rotterdam kun je goed je buikje rond eten. Het is moeilijk om alles in één dag te proeven, maar wij geven je een goede indruk.

In Rotterdam heb je eigenlijk niet genoeg aan één dag als je echt wilt weten waarom het een walhalla is voor fijnproevers. Je kunt er werkelijk alles vinden en voor iedereen. Streetfoodsterrenrestaurants, toko's, versmarkten en de beste bakkers. Rotterdam has it all! (En zelfs onder één dak bij de Markthal)
Om het eindeloos zoeken te voorkomen, hebben wij een programma voor je gemaakt.

Begin met de beste koffie en de beste smaken


10.00


Aankomst op Rotterdam CS.


10.00 – 10.20


Met de metro naar Metrostation Blaak.  Vijf minuten lopen naar de Botersloot.


10.20 – 11.30


Wakker worden bij de Urban Espresso Bar, waar de beste koffie van de stad geschonken wordt. Schuin tegenover zit Kazaguruma, hét adres voor Japanse en Koreaanse producten, van thee tot sushi-benodigdheden. Op de Mariniersweg vind je Foodelicious, een winkel vol lekkernijen en smakelijke cadeaus.


11.30 – 13.30


Boodschappen doen in de Markthal, het foodwalhalla van Rotterdam. Proef een droog worstje bij Monsieur Saucisson, sla wat micro-vegetables in van Koppert Cress en laat je op het dak van de Fresh Food Friends verrassen door de kookkunsten van chefkok Pascal Martens.

Loop ook even langs De Wereld van Smaak, om inspiratie en kennis op te doen.


13.30 – 13.45


Met de metro vanaf Metrostation Blaak naar Metrostation Eendrachtsplein.

Heerlijke bakker, lunchroom of versmarkt?


13.45 – 16.00


Ontdek de Nieuwe Binnenweg, een lange straat vol ambachtelijke bakkertjes (Koekela, Jordy’s), lunchrooms (Buiten, Vlaamsch Broodhuys, UEB West), delicatessenzaken (Vermeyden, La Zia Maria) en wijnhandels (Odile Hemmen).


16.00 – 16.30


Met de metro van Metrostation Eendrachtsplein naar Metrostation Wilhelminapier. Vijf minuten lopen naar Hotel New York.


16.30 – 17.00


Check in bij Hotel New York en laat je boodschappen achter. Loop via de Rijnhavenbrug naar de Fenix Food Factory, de ambachtelijke versmarkt op Katendrecht.

Smaakvol de avond in


17.00 – 19.00


Geef je zintuigen de kost in de Fenix Food Factory. Tip voor de borrel: bestel een kaasplank bij Booij Kaasmakers en proef zo’n lekker biertje van de Kaapse Brouwers.


19.00 – 22.00


Het Deliplein op Katendrecht is een gastronomisch paradijsje, waar je op culinair gebied alle kanten op kunt. Van kreeft bij Vislokaal Kaap en Franse klassiekers bij Bistrot du Bac tot top of the bill biefstuk bij CEO baas van het vlees, van sterrenkok Mario de Ridder:


22.00 – 09.00


Overnachten bij Hotel New York.

Geef een VVV cadeaubon

Geef een VVV cadeaubon

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card