Dé attracties van Rotterdam

Varen door de Rotterdamse haven, op bezoek bij de meest exotische diersoorten in diergaarde Blijdorp of de Laurenskerk beklimmen: in Rotterdam is ongelofelijk veel leuks te doen, voor jong en oud.

Attracties

Een bezoek aan de Euromast is een goed begin van je verblijf. Zéker vanuit de Euroscope, die je helemaal tot aan het bovenste puntje brengt, heb je een panoramisch uitzicht over de stad en de indrukwekkende haven. De cruiseschepen onder je lijken ineens minuscuul, auto’s verdwijnen als dinky toys de Maastunnel in en de hijskranen in de verte lijken wel speelgoed. Alleen de fonkelende highrise om je heen is vanaf deze hoogte nóg hoger en imposanter. Echte dare devils kunnen de lift skippen en tokkelend weer naar beneden. Nu je van bovenaf een idee hebt gekregen van de stad, kun je gaan bedenken wat je nog meer wilt doen.

1.

Citytours en rondleidingen

De stad op een onconventionele manier verkennen? Boek een fietstour bij UrbanGuides en laat je rondleiden door een enthousiaste, lokale gids. Hij of zij brengt je – al naar gelang je interesses - gegarandeerd op plekjes waar je anders niet terecht zou komen en vertelt je achterliggende verhalen die alleen de insiders kennen.

Wil je de haven van heel dichtbij ervaren? Maak een havenrondvaart per Spido, en vaar langs werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Wie verder de diepte in wil, kan een busexcursie maken met FutureLandExpress naar Maasvlakte II, een nieuw stukje Nederland vol nieuwe havens en terminals die nog in aanbouw zijn. Er zijn ook fietsroutes door de haven te maken, een plattegrond haal je bij Rotterdam Tourist Information.

Ook voor de kinderen

Ook kinderen kunnen hun hart ophalen in Rotterdam. Zwemmen op het ss Rotterdam, ravotten in de avontuurlijke speeltuin van Plaswijckpark of als een heuse kapitein door de haven varen bij Kids Marina. Moeten ze even wat energie kwijt? In de jungle van het Kralingse bos kunnen ze als een echte Tarzan of Jane van boom naar boom slingeren, boompje klimmen, suppen en nog veel meer spannende dingen doen! Eén van Rotterdams oudste en beroemdste attracties is Diergaarde Blijdorp, misschien wel de mooiste dierentuin van Europa.
Regent het? Miniworld is een populair, overdekt, uitje voor kinderen die Nederland en Rotterdam een beetje beter willen leren kennen. In deze overdekte miniatuurwereld kun je herkenbare Nederlandse landschappen én Rotterdam in het klein bewonderen!

De attracties van Rotterdam

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card