Rotterdam Architectuur Maand
De Rotterdam Tours (foto: Ruben Hamelink)

Rotterdam Architectuur Maand

Van 24 mei t/m 16 juni 2019 vieren we de Rotterdam Architectuur Maand. Met zijn indrukwekkende skyline en highlights, als het Centraal Station, de Erasmusbrug, de Markthal en binnenkort het Depot Boijmans Van Beuningen is Rotterdam dé architectuurstad van Nederland.

Ontdek festivals als de Rotterdamse Dakendagen, de Dag van de Architectuur, 100 jaar Bauhaus met een speciaal programma, neem deel aan de verschillende tours of bezoek de vele tentoonstellingen, lezingen en nog veel meer. Beleef de architectuur van Rotterdam, praat mee over de toekomst van de stad en verdiep je in architectuur met het uitgebreide programma!

Highlights

Opening Rotterdam Architectuur Maand

Opening Rotterdam Architectuur Maand

Op vrijdag 24 mei vindt de opening van de Rotterdam Architectuur Maand plaa...
Rotterdamse Dakendagen

Rotterdamse Dakendagen

Na een succesvolle editie in 2018 met ruim 20.000 bezoekers, beloven de ...
Dag van de Architectuur

Dag van de Architectuur

Ontdek bijzondere en invloedrijke gebouwen in Rotterdam die op andere dagen...

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. Dat is onder meer een gevolg van de wederopbouw na het bombardement op 14 mei 1940.

Esther Wienese
5 bijzondere Rotterdamse daken

5 bijzondere Rotterdamse daken

Onze gastblogger Esther Wienese is de auteur van Het Rotterdamse Dakenboek, nieuw gebruik van dak en stad. Met het festival de Rotterdamse Dakendagen en de Rotterdam Architectuur Maand in het vooruitzicht, tipt zij 5 daken die een groot deel van het jaar toegankelijk zijn. Om te genieten van het uitzicht, lekker te eten of gewoon even ontspannend te loungen.

Naar het blog

Ondergronds Rotterdam

Rotterdam staat bekend om de indrukwekkende skyline. Maar die hoogbouw heeft ook een tegenpool: het ondergrondse Rotterdam. De locaties, zoals een atoomkelder of een ondergrondse tramhalte, zijn vaak onbekend bij veel bezoekers en ook Rotterdammers. Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand is er aandacht voor deze indrukkende pareltjes.

Op 25 & 26 mei 2019 organiseert Museum Boijmans Van Beuningen een waar 'Bauhausfest'.

Slapen op het dak!

In juni opent Rooftop Urban Sleep Spaces (RUSS) een intiem dakdorp op het dak van de Hofbogen. Zeven kunstenaars, architecten en ruimtelijk ontwerpers zijn uitgenodigd om hun kijk op anders wonen, door middel van een object waarin je kunt slapen, vorm te geven. Er is ook ruimte voor de verbeelding en de discussie met het publiek. Welke waarden zijn essentieel voor het ontwerp van een dakdorp?

De slaapobjecten laten ieder verschillende fantasierijke slaapmogelijkheden zien en vormen een experimenteel dakdorp, waar bezoekers kunnen overnachten. De locatie is toepasselijk voor dit project: Station Hofplein wordt tijdens de Dakendagen geopend als permanent publiek dak en is het beginpunt van wat het langste open dak van Rotterdam moet worden.

Na de Dakendagen zijn de slaapobjecten, in het teken van de Rotterdam Architectuur Maand, de hele maand juni nog te bewonderen. De installaties zijn tussen 11:00 uur en 17:00 uur te bekijken. In de weekenden van juni zijn ze tevens te boeken voor een overnachting.

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen in 2018 bezochten 20.000 mensen 57 daken.

Rotterdamse Dakendagen

Tours

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand worden er veel georganiseerde tours aangeboden. Parfum De Boemboem vertelt je in een route door het centrum meer over stedelijke transformatie en tijdens de Rotterdamse Dakentour van Esther Wienese ontdek je verschillende functies van daken. Maar je kunt ook kiezen voor een bezoek aan bijzondere gebouwen. Kies bijvoorbeeld voor de instaptour bij de Van Nelle Fabriek met Urban Guides of bezoek met De Rotterdam Tours het Timmerhuis, de Markthal of kies voor een combinatie van iconen.

 

Architectuur hotspots om zelf te ontdekken

Kubuswoningen

Kubuswoningen

De Kubuswoningen zijn een ontwerp van architect Piet Blom. De Kijk-Kubus ge...
Het Industriegebouw

Het Industriegebouw

Het Industriegebouw is een icoon van de Rotterdamse wederopbouw. Met concep...
De Luchtsingel

De Luchtsingel

De Luchtsingel is een houten voetgangersbrug van 390 meter die Rotterdam Ce...
Er is meer!

Er is meer!

Naast de highlights en de doorlopende programmering die je hierboven ziet staan, zijn er nog veel meer toffe activiteiten die je deze maand kunt ondernemen. Zo zijn er diverse tours waaraan je kunt deelnemen waarbij je de bijzondere Rotterdamse gebouwen van een andere kant te zien krijgt. En mis tijdens deze maand geen enkele update! Volg @rotterdam_info en check #rotterdamARCHITECTURE. Bekijk het volledige programma op de website van de Rotterdam Architectuur Maand.

Naar de website van de Rotterdam Architectuur Maand

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie