Rotterdam Architectuur Maand
De Rotterdam Tours (foto: Ruben Hamelink)

Rotterdam Architectuur Maand

Van 24 mei t/m 16 juni 2019 vieren we de Rotterdam Architectuur Maand. Met zijn indrukwekkende skyline en highlights, als het Centraal Station, de Erasmusbrug, de Markthal en binnenkort het Depot Boijmans Van Beuningen is Rotterdam dé architectuurstad van Nederland.

Ontdek festivals als de Rotterdamse Dakendagen, de Dag van de Architectuur, 100 jaar Bauhaus met een speciaal programma, neem deel aan de verschillende tours of bezoek de vele tentoonstellingen, lezingen en nog veel meer. Beleef de architectuur van Rotterdam, praat mee over de toekomst van de stad en verdiep je in architectuur met het uitgebreide programma!

Highlights

POST Podium

POST Podium

Het voormalige Postkantoor aan de Coolsingel transformeert tijdens de Rotte...
Rotterdamse Dakendagen

Rotterdamse Dakendagen

Van 31 mei t/m 2 juni zijn de Rotterdamse Dakendagen.
POST Podium

POST Podium

Het voormalige Postkantoor aan de Coolsingel transformeert tijdens de Rotte...

Post Podium, hart van de Rotterdam Architectuur Maand

Het voormalige Postkantoor aan de Coolsingel transformeert tijdens de Rotterdamse Architectuur Maand tot het centrale punt voor Rotterdamse architectuur: POST Podium. Dit gebouw opent nog één keer haar deuren voor publiek voordat het wordt verbouwd. POST is van 24 mei- 16 juni doordeweeks ‘s avonds open met bruisend #RAM19 programma en in de weekenden gratis te bezoeken. Kleed je warm aan, want er is geen verwarming aanwezig!

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. Dat is onder meer een gevolg van de wederopbouw na het bombardement op 14 mei 1940.

Esther Wienese
5 bijzondere Rotterdamse daken

5 bijzondere Rotterdamse daken

Door Esther Wienese
Culture Campsite

Culture Campsite

Door Laura Abbink
5 tips voor de Rotterdamse Dakendagen

5 tips voor de Rotterdamse Dakendagen

Door Nikki Kamps

Tours

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand worden er veel georganiseerde tours aangeboden. Sluit aan bij de instaptour bij de Van Nelle Fabriek van het Chabot Museum of kies een van de rondleidingen van De Rotterdam Tours in het Timmerhuis of in de Markthal. Of ontdek met Inside Rotterdam tijdens de Rotterdamse Dakentour meer over de verschillende functies van daken.

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen in 2018 bezochten 20.000 mensen 57 daken.

Rotterdamse Dakendagen

Architectuur hotspots om zelf te ontdekken

Kubuswoningen

Kubuswoningen

De Kubuswoningen zijn een ontwerp van architect Piet Blom. De Kijk-Kubus ge...
Het Industriegebouw

Het Industriegebouw

Het Industriegebouw is een icoon van de Rotterdamse wederopbouw. Met concep...
De Luchtsingel

De Luchtsingel

De Luchtsingel is een houten voetgangersbrug van 390 meter die Rotterdam Ce...
Er is meer!

Er is meer!

Naast de highlights en de doorlopende programmering die je hierboven ziet staan, zijn er nog veel meer bijzondere activiteiten die je deze maand kunt ondernemen. Volg @rotterdam_info, check #rotterdamARCHITECTURE en bekijk het volledige programma op de website van de Rotterdam Architectuur Maand.

Naar de website van de Rotterdam Architectuur Maand

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie