COVID-19: Nederland is in lockdown. Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

48 uur winkelen in Rotterdam, shop ‘til you drop!

48 uur winkelen in Rotterdam, shop ‘til you drop!

Benieuwd waar de locals van Rotterdam zich bevinden en wat dé hippe spots van Rotterdam zijn? Ontdek ze dan met deze 48 uur in Rotterdam.

Dag 1

09.23

Met de metro naar Station Rotterdam Blaak.

10.13

Bezoek aan de Markthal, hotspot voor foodies én architectuurliefhebbers. Ga voor een Giraffe Coffee naar Amy’s, een verse thee naar YoYo Fresh Tea Bar en voor een shot vitamines naar Heavenly Smoothies. Bij de tentoonstelling De Tijdtrap bij de roltrappen kun je dit iconische bouwwerk extra goed bewonderen.

10.36

Wandel naar de Pannekoekstraat, het hart van het MAHO Kwartier. Modewinkel Objet Trouvé, designwalhalla Depot Rotterdam en galerie Urban Photos zijn enkele van de vele topadressen op de bohemian chique Pannenkoekstraat. Cocktailboutique Barrelproof, sneakerparadijs WOEI en designwinkel GROOS bevinden in het naastgelegen Hoogkwartier.

12.35

Strijk neer voor de lunch bij NINE_BAR. Niet alleen goede koffie, maar ook heerlijke broodjes. Bij mooi weer zit je natuurlijk op het zonnige terras aan de Nieuwemarkt.

13.12

Loop richting de Meent om nog meer winkels in het Laurenskwartier te ontdekken. Laat je inspireren door de hebbedingen bij conceptstore KEET, kunstfotografie bij Yellow Korner of verwen jezelf met de overheerlijke chocolade van De Bonte Koe.

15.45

Even een break van het shoppen? Bij Museum Rotterdam, het stadsmuseum, vertellen cultuurhistorische collectiestukken en nieuw cultureel erfgoed het verhaal van de stad en haar bewoners.

17.34

Pak op de Coolsingel nog even de Bijenkorf mee en loop dan via de Hoogstraat naar de Oude Haven. Pak hier een cocktail bij Stockholm of laat je culinair verwennen bij Fitzgerald of MOOII.

19.35

Drop je tassen in je hotelkamer bij CitizenM en ontspan in hun luxe lounge.

21.05

Pak de tram naar het Weena of Rotterdam Centraal en ga dansen bij poppodium Annabel, bierdrinken in de Biergarten, cocktails proeven bij The Suïcide Club of waag een gokje bij Holland Casino. Het uitgaansleven in Rotterdam Central District is veelzijdig en avontuurlijk!

Dag 2

11.00

Na zo’n lange nacht doen we het even rustig aan. Loop vanuit het hotel langs de Wijnhaven richting de Witte de Withstraat en ontbijt bij de Bagel Bakery op de Schilderstraat.

12.05

Het Witte de WIthkwartier is niet alleen het kloppende hart van de Rotterdamse kunstscene, maar je vindt er ook veel mooie modewinkels zoals Margreeth Olsthoorn, conceptwinkel Collectiv en Dearhunter Vintage.

13.19

Is het alweer tijd om iets te eten? Start met koffie en taart in het Kunsthalcafé en laat je inspireren door de wisselende tentoonstellingen van de Kunsthal Rotterdam.

15.10

Loop via het Museumpark naar de Nieuwe Binnenweg met een enorme keuze aan winkels zoals conceptstore PLEK, de schattige cadeauwinkel VOORLOPIG en het fashion hotspot Sister Moon. Ook de inwendige mens komt hier niets te kort met ambachtelijke bakkertjes (Koekela, Jordy’s), lunchrooms (Buiten, Vlaamsch Broodhuys, UEB West), delicatessenzaken (Vermeyden, La Zia Maria) en wijnhandels (Odile Hemmen).

17.35

Zit de vijf al in de klok? Pak een terrasje bij de studentenhotspots Rotown en Stalles. Is het een koopavond? Dan shoppen we nog even door. Langs de Westersingel zit Susan Bijl met haar kleurrijke tassen en op de Van Oldebarneveltstraat vind je pareltjes zoals Wendela van Dijk, SHPPR en Hutspot.

18.55

Loop naar de West-Kruiskade

19.05

Het aanbod op de West-Kruiskade is afkomstig uit alle windstreken en nergens in Rotterdam is de culturele melting pot zo direct voelbaar als hier. Ga je neus achterna en laat je verrassen door de specialiteiten die de eethuisjes je te bieden hebben.

21.33

Terug naar huis of slaap je nog een nachtje in CitizenM? Na 48 uur weet jij je weg in Rotterdam wel te vinden.

Vlaamsch Broodhuys Meent

Vlaamsch Broodhuys Meent

Een bio-boerenyoghurt met vers fruit, een paar dikke plakken zuurdesembr...
KEET Rotterdam

KEET Rotterdam

Concept store voor beginnende web shops, ondernemers en labels. Kleding,...
Woei

Woei

Het sneakerwalhalla van Rotterdam. Voor de nieuwste schoenen, special ed...