COVID-19: Nederland is in lockdown. Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

48 uur Haven & Natuur in Rotterdam

48 uur Haven & Natuur in Rotterdam

Rotterdam staat bekend om zijn spectaculaire haven, maar Rotterdam is ook één van de groenste steden van Nederland met parken als het Kralingse Bos, het Vroesenpark en Het Park bij de Euromast. Ontdek in 48 uur de highlights van de haven met o.a. Spido en Waterbus en verken actief het groen van Rotterdam.

 

Dag 1

13.35

Huur bij aankomst op Rotterdam Centraal een fiets. Je kunt er alle kanten mee op: bewonder de architectuur van de stad, waai uit langs het water, ontdek de Rotterdamse haven of geniet van de natuur in de parken zoals bij de Kralingse Plas. Lunchen doe je aan het water bij De Tuin van de Vier Windstreken.

15.06

Fiets de route in de brochure ‘Rondje Rotterdam’. Je ontdekt hierbij ook het schiereiland Katendrecht met de Fenix Food Factory, een versmarkt in een oud pakhuis waar je een welverdiende pitstop kunt maken.

16.45

De RIB Experience maakt het bezoek aan de Rotterdamse haven extra avontuurlijk. De boten varen o.a. langs Hotel New York en het ss Rotterdam. Zorg dat je deze spannende vaartocht over de Maas vooraf boekt.

19.34

Al dat bewegen maakt hongerig. Op het Deliplein in Katendrecht heb je een keuze uit diverse restaurants. Zin in de Thaise keuken? Kies dan voor Deli Bird; een moderne variant van een Thais eethuisje.

21.05

Fijn even bijkomen in je hotelkamer in Hotel New York.

22.23

Nog zin in een drankje? Beleef het kosmopolitische Rotterdam in de bar van nhow hotel op de zevende verdieping met een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam. Maar je kunt ook teruglopen naar het Deliplein en tussen de locals van Café De Ouwehoer je dag afsluiten.

Dag 2

9.05

Begin je dag met een heerlijk ontbijt in Hotel New York. Ontbijten in de stad kan natuurlijk ook. Laat je inspireren door tips van onze bloggers.

10.10

Wil je zonnebaden of uitwaaien op het strand? Ontdek dan het Rotterdamse strand van Hoek van Holland of het nieuwe Maasvlaktestrand. In Hoek van Holland kun je ook Het Keringhuis van de Maeslantkering bezoeken en voor meer achtergrond informatie over de Maasvlakte bezoek je Futureland. Blijf je het stadscentrum? Loop dan naar de Spido voor een Havenrondvaart of pak de Waterbus voor een bezoek aan Heijplaat en het RDM terrein.

12.10

Maak bij je bezoek aan Heijplaat een stop bij het Dokkaffee (voormalige RDM-Kantine). Kom je van de Spido? Loop dan richting de Veerhaven en lunch bij Loos aan het Westplein.

14.05

Ontdek het mooiste en meest romantische plekje van Rotterdam, de Veerhaven. Zeilende binnenvaartschepen en jachten vinden hier een (tijdelijk) onderkomen. Bezoek iets verderop aan de Van Vollenhovenstraat het Westelijk Handelsterrein met moderne galeries en restaurants met gerechten uit alle windstreken. Of loop richting Het Park bij de Euromast en verken de stille oase van de Historische Tuin Schoonoord.

15.10

Pak de Watertaxi naar de Boompjes.

15.23

Ontdek op de Boompjes de Vlaggenparade: een ´buitenmuseum´ met 230 vlaggen naast elkaar. Geniet van de prachtige skyline en verbaas je over de #makeithappen muurschildering van de Belgische kunstenaar Bart Smeets.

15.56

Loop door richting Aloha, een bar en restaurant in de wildwaterbaan in het voormalig zwemparadijs Tropicana.

16.35

Ontdek De Oude Haven met z’n prachtige historische schepen. Het is een populaire plek onder Rotterdammers, om te eten, drinken en te dansen. In de eerste wolkenkrabber van Europa, Het Witte Huis, bevindt zich eetcafé Het Witte Huis, waar je tot laat kunt borrelen en eten. Andere hotspots zijn Stockholm, Mooii en Popocatepetl.

17.50

De Markthal mag natuurlijk niet ontbreken bij je bezoek aan Rotterdam. Ontdek de shops en vers units en kijk omhoog voor het kunstwerk ‘Horn of plenty’ van Arno Coenen en Iris Roskam. Bij de roltrappen kun je de gratis de tentoonstelling De Tijdtrap bekijken.

19.05

Hongerig geworden? Kies voor een diner bij Jamie’s Italian of een van de andere restaurants in de Markthal. Loop iets verder om je te laten verrassen door nieuwkomers als Alfredo’s Taqueria in Het Industriegebouw aan de Goudsesingel, Old Scuola aan het Achterklooster of PIX aan de Pannekoekstraat.

21.32

Wandel op je gemak terug naar Hotel New York.

Meer over de havens & natuur

Haven, natuur & strand

Haven, natuur & strand

Rotterdam staat bekend om zijn spectaculaire haven, maar heeft met Hoek ...
Fietsen in Rotterdam & regio

Fietsen in Rotterdam & regio

In Rotterdam en omstreken is het ontzettend leuk fietsen en je kunt – ...
Water en Havens

Water en Havens

Rotterdam is als havenstad onlosmakelijk verbonden met de Maas. Er zijn ...