COVID-19: Nederland is in lockdown. Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

48 uur, ontdek culinair Rotterdam

48 uur, ontdek culinair Rotterdam

Van streetfood tot haute cuisine. In Rotterdam kun je goed je buikje rond eten. Het is moeilijk om in 48 uur alles te proeven, maar wij geven je een goede indruk voor twee dagen Rotterdam. Streetfoodsterrenrestaurants, toko’s, versmarkten en de beste bakkers. Rotterdam has it all! (En zelfs onder één dak bij de Markthal)

Dag 1

10.10

Waar kun je culinair Rotterdam beter ontdekken dan bij de Markthal? Ontdek de vele shops en vers units! Proef een droog worstje bij Monsieur Saucisson, een bijzondere kroket bij Het Kroket Loket of overheerlijke cocosballen bij Madame Cocos. Pak voor je vertrek een verse thee mee voor onderweg bij de YoYo Fresh Tea Bar. Ben je op dinsdag of zaterdag in Rotterdam? Struin dan lekker op de Binnenrotte over de bijna grootste markt van Nederland.

11.34

Wandel via de Hoogstraat naar de Laurenskerk. Een torenbeklimming geeft je prachtig uitzicht over de binnenstad van Rotterdam.

13.15

Een beetje shoppen hoort er natuurlijk bij. Op de Meent vind je leuke winkels zoals de Deense designwinkel HAY en de conceptstore KEET. Bij KEET kun je ook terecht voor koffie en thee, huisgemaakte smoothies en een bijzondere selectie franse Tartelettes.

14.45

Loop via de Coolsingel en het Hofplein naar de Luchtsingel, een kleurrijke voetgangersbrug van 390 meter ontworpen door architectenbureau ZUS. Wandel over de brug naar Station Hofplein voor meer winkels en cafés.

17.10

Nestel je bij de stadstuin ‘Garden of Bird’ in de comfy loungestoelen. De favoriete tunes van de dj’s van Bird zorgen voor de optimale garden experience. Of loop iets verder naar MONO of Eurotrash Brewery.

18.55

Pak tramlijn 4 richting Rotterdam Centraal en stap uit bij Eendrachtsplein

19.19

Op de Witte de Withstraat vind je Hotel en Restaurant Bazar. De kleurige tafels, de in het oogspringende lampen en de vrolijke muziek doen denken aan een drukke markt op een verre vakantiebestemming. Laat die lekkere gerechten maar komen! Is je budget iets groter dan gemiddeld? Reserveer dan tijdig bij een van de sterrenrestaurants. Joelia, FG Food Labs en Amarone hebben één Michelinster. Maar liefst drie restaurants hebben er twee: Parkheuvel, Fred en FG Restaurant.

20.45

Even opfrissen en dan het nachtleven in? Wijnliefhebbers gaan naar Het Eigendom of Wunderbar en voor bier moet je bij De Witte Aap of Proeflokaal Reijngoud zijn. De studentenkroegen Rotown en Stalles liggen om de hoek. Wil je lokale kunstenaars en schrijvers tegenkomen? Dan moet je naar De Schouw, een bruin café dat op goede avonden al snel te klein is. Eindig je nacht in het avantgardistische WORM.

Dag 2

10.05

Dag 1 eindigde nog niet zo lang geleden, maar er ligt een hele stad aan je voeten! Begin met een ontbijt en goede koffie bij Hopper aan de Schiedamse Vest. Hopper biedt koffie aan met keuze uit zes tot tien verschillende soorten bonen en vijf verschillende zetmethodes.

11.23

Pak de metro richting Marconiplein en loop naar Uit Je Eigen Stad.

12.05

Uit Je Eigen Stad is dé stadsboerderij waar je voedsel en de productie hiervan kan zien, ervaren en proeven.

13.23

Pak de metro en stap uit bij metrostation Delfshaven. Loop naar Historisch Delfshaven.

13.39

Ontdek op je gemak Historisch Delfshaven, een prachtig stukje oude stad, dat het bombardement op Rotterdam in 1940 doorstaan heeft.

14.20

In Stadsbrouwerij De Pelgrim wordt het ambachtelijk gebrouwen Pelgrimbier gemaakt. Dat moet natuurlijk worden geproefd!

15.46

Pak tram 4 richting de Euromast.

16.05

Geniet van het uitzicht vanaf het platform en in de brasserie van de Euromast op 100 meter hoogte. Met de Euroscoop kun je zelfs naar 185 meter.

17.14

Pak de Watertaxi naar Hotel New York.

17.32

Loop via de Rijnhavenbrug naar de Fenix Food Factory, de ambachtelijke versmarkt op Katendrecht. Geef je zintuigen de kost en bestel een kaasplank bij Booij Kaasmakers en proef zo’n lekker biertje van de Kaapse Brouwers.

19.48

Het Deliplein op Katendrecht is een gastronomisch paradijsje, waar je op culinair gebied alle kanten op kunt. Van kreeft bij Vislokaal Kaap, Thais bij Deli Bird en Franse klassiekers bij Bistrot du Bac tot top of the bill biefstuk bij CEO baas van het vlees, van sterrenkok Mario de Ridder.

22.34

Als je nog een nachtje slaapt in Hotel Bazar haal dan nog snel even een ijsje bij De IJssalon op de Witte de Withstraat. Sweet dreams!

Joelia (Hilton Rotterdam)

Joelia (Hilton Rotterdam)

Dit restaurant van de Rotterdamse sterrenchef Mario Ridder is in Hilton ...
Rotown

Rotown

Rotown is café, restaurant en poppodium in één. Rot...