COVID-19: Bezoek je Rotterdam? Lees hier de Coronamaatregelen.

#MERRIEKERSEMUS

De Rotterdamse Kerseman wordt vriendelijk verzocht zo min mogelijk de deur uit te gaan en vindt dat thuisblijven eigenlijk ‘wel best zo’. Eindelijk een keer een jaartje niks… Kerstcadeaus inpakken en ‘ho ho ho’ roepen hebben dit jaar plaats gemaakt voor gamen en Netflix bingewatchen. Allemaal leuk en aardig voor de beste man, maar wie gaat het Rotterdamse kerstgevoel dit jaar verspreiden? Je voelt het misschien al aankomen. Dat ben jij.

Digitale kerstkaart

Met wie had jij willen zoenen onder de mistletoe? En met wie had jij aan de gourmet tafel willen zitten? Help de Kerseman op weg en wens je vrienden, collega’s en familie een onvergetelijk #merriekersemus. Download en personaliseer jouw kersewens en deel de Christmas spirit from ho, ho, home. Klik hier voor de ansichtkaarttool.

Kerstpakketten

Het kerstgevoel haal je niet zomaar in huis. Een fantasieloos kerstpakket met daarin een potje pesto, een kerstige theedoek en thermoskan, daar maak je niemand blij mee. Wij doen het even anders!

Rotterdam Tourist Information biedt dit jaar 3 kersemuspakkies in verschillende prijscategorieën aan. Alle pakkies zijn samengesteld met het beste wat Rotterdam te bieden heeft. Van Kaapse brouwers en PUUR Rotterdam tot Susan Bijl en Studio Rashkov. Ik hoor je denken: ‘Rotterdamse ondernemers steunen én een leuk kerstpakket cadeau geven, hoe werkt dat dan’?

Alle kersemuspakkies zijn eenvoudig online te bestellen en kunnen aan huis worden bezorgd of gratis worden opgehaald in onze ‘Rotterdam Tourist Information’ winkel aan de Coolsingel.

Psst, wist je dat 5% van de opbrengst van elk kersemuspakkie naar Hotspot Hutspot gaat?

Gaaf pakkie | € 25

Gaaf pakkie | € 25

Grandioos pakkie | € 35

Grandioos pakkie | € 35

Gigantisch pakkie | € 55

Gigantisch pakkie | € 55

De rendieren van de Kerseman kosten ook geld, ze eten hem de oren van zijn hoofd, dus als jij je kersemuspakkies op kantoor of thuis wil laat bezorgen dan worden daar wel bezorgkosten in rekening voor gebracht. Kom je de kerstpakketten ophalen bij Rotterdam Tourist Information Coolsingel, dan heb je geen verzend- en parkeerkosten!

De bezorgkosten binnen een straal van 50 km rondom Rotterdam zijn:
1 of 2 pakketten – € 7,25 euro per pakket
3 t/m 5 pakketten – € 20,- in totaal
6 t/m 15 pakketten – € 25,- in totaal
16 t/m 40 pakketten – € 50,- in totaal
41 t/m 100 pakketten – € 60,- in totaal

Neem voor bezorging buiten dit gebied contact op via kersemus@rotterdamtouristinformation.nl, 010 790 01 85 of via de chat rechts onderaan deze pagina.

Gaaf kersemuspakkie

Gaaf kersemuspakkie

Boek Rome’dam - Rotterdams Stripboek van Gyz La Rivière | Sokken met icoontjes van Rotterdam | Kaapse Brouwers biertjes Harrie & Gozer | Maasstroompjes, Rotterdamse koekjes | Rotterdamse kerstbal met de skyline

€ 25,- | Bestel hier

Boek Rome’dam – Gyz la Rivière
Rotterdam verwoord en verbeeld in een stripverhaal. De kunstwerken praten in dit beeldverhaal tegen de lezer, maar communiceren ook met elkaar. De beelden, monumenten, gevelversieringen, muurschilderingen en sporadisch een gebouw, worden ‘menselijk’ en doen zelf een boekje open over wat ‘zij’ van de stad vinden.

Kaapse Brouwers
Makers van craft bieren met gedurfde combinaties gevestigd op Katendrecht in de Fenix Food Factory. Maak kennis met ‘Harrie’, een kruidig toegankelijk blond biertje. Of met ‘Gozer’, een stevig biertje met volle aroma’s en een romige smaak.

Maasstroompjes
Dit Rotterdamse koekje vindt zijn oorsprong in 1934. Maasstroompjes zijn ambachtelijk gebakken 100% biologische roomboterkoekjes met een ‘streepje’ amandelspijs. Een verwijzing naar de stroming van de Maas door Rotterdam. Een koekje om van te smullen.

You love socks
Sokken in kenmerkende Rotterdamse kleuren, waar je zo mee wegloopt op ontdekkingstocht langs alle iconen in de stad.

#Merriekersemus bal
De skyline is Rotterdam op zijn best, vormgegeven op deze kerstbal. Eentje om mee te pronken bij je vrienden en familie tijdens de kerstdagen. Een échte eyecatcher.

Bestel hem hier voor € 25,- per pakket

Grandioos kersemuspakkie

Grandioos kersemuspakkie

Mwah boekje ‘Je bent jezelf als geen ander’, met 100 quotes | Studio Rashkov tas zwart met Rotterdamse letters | Icon010 mok met icoon van Rotterdam| Rotterdamse kerstbal met de skyline

€ 35,- | Bestel hier

Mwah Je bent jezelf als geen ander
Deze briljante Rotterdamse woordkunstenaars hebben in dit boekje 100 quotes opgenomen. Met leuzen als ‘Energie je nou wel’ brengen de schrijvers een lach op je gezicht terwijl ze je in het ‘hier en nu’ brengen.

Studio Roshkov
Deze studio biedt een ode aan de grafische expressie die Rotterdam in het straatbeeld kenmerkt. Met beeldende letters worden bedrijven en instellingen van de stad geïllustreerd. Zie bijvoorbeeld deze totebag; een perfect voorbeeld van hoe die beeldende letters samen worden gebracht. Handig om mee te winkelen!

Icon010
Een Rotterdamse grafisch ontwerper die zijn inspiratie haalt uit de stad. Zijn visie is ‘less is more’ en dit past goed in het rauwe no-nonsens karakter van Rotterdam. Strak, iconisch en stijlvol, dat zijn deze mokken met Rotterdamse iconen.

#Merriekersemus bal
De skyline is Rotterdam op zijn best, vormgegeven op deze kerstbal. Eentje om mee te pronken bij je vrienden en familie tijdens de kerstdagen. Een échte eyecatcher.

Bestel hem hier voor € 35,- per pakket.

Gigantisch kersemuspakkie

Gigantisch kersemuspakkie

Susan Bijl shopping bag ‘Rotterdam Wena & Rotte’, maat medium | Cityglass wijnglazen met de skyline | PUUR Rotterdam reep melk of puur | Rotterdamse kerstbal met de skyline

€ 55,- | Bestel hier

Cityglass
Makers van wijnglazen, voorzien van de skyline van de stad. Mooi detail is dat de skyline direct ook de maatvoering is voor een goed glas wijn. Daar is over nagedacht! De wijn laat de skyline drijven, net zoals het water van de Maas.

Susan Bijl
Een gevestigde naam in de stad en bekend van de kleurrijke shoppers in het Rotterdamse straatbeeld. De groene kleur ‘Wena’ refereert aan het Hof van Wena van vroeger, waar nu het Hofplein is. De witte kleur ‘Rotte’ verwijst naar de rivier de Rotte, waar Rotterdam zijn naam aan heeft ontleend. Een duurzame tas op zijn Rotterdams.

PUUR Rotterdam

Van de bedenkers van het Rotterdammertje, het Rotterdamse bouwsteen snoepje, is deze plak PUUR chocolade. Chocolade met karamel, zeezout én honing van Rotterdamse bijen, ontwikkeld samen met de Rotterdamse DakAkker. De reep is verpakt in een toffe geïllustreerde doos.

#Merriekersemus bal
De skyline is Rotterdam op zijn best, vormgegeven op deze kerstbal. Eentje om mee te pronken bij je vrienden en familie tijdens de kerstdagen. Een échte eyecatcher.

Bestel hem hier voor € 55,- per pakket.

Contact

Wil je bezorging buiten 50 km van Rotterdam? Of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over een offerte of wil je andere Rotterdamse producten in je kerstpakket? Neem dan contact op. Dat kan dagelijks tussen 9.30 en 18.00 uur op 010 790 01 85 of via de chat rechts onderaan deze pagina. Mailen kan ook: kersemus@rotterdamtouristinformation.nl

#SupportYourLocals

#SupportYourLocals

Koop je kerstcadeaus of -diner bij Rotterdamse ondernemers, ook online!

Share