World Trade Center Rotterdam

Architectuur, Partylocatie / zaalverhuur

In het bruisende hart van wereldstad Rotterdam: centraler kan niet. Waar ter wereld u ook komt, een World Trade Center is een bijzondere plek. Hier komt het (inter)nationale bedrijfsleven samen, in een uniek gebouw dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Van hoogwaardige kantoorruimte tot hightech vergaderzalen, winkels, horeca en een uitgebreid pakket aan aanvullende dienstverlening.

Reeds in 1968 had Rotterdam plannen voor een Wereld – handelscentrum. Uiteindelijk werd besloten het Beursgebouw aan de Coolsingel te transformeren tot een World Trade Center, met een 90 meter hoge, grijsgroene glazen toren, die uitgroeide tot een architectonisch baken in de stad. Het oude Beursgebouw aan de voet van de toren dateert uit 1940 en was de vierde Beurs op rij sinds de eerste Rotterdamse Beurs opende in 1597, letterlijk om de hoek. Zo heerst de handelsgeest al ruim vier eeuwen lang op deze vierkante meters, in het centrum van de stad waar ‘de overhemden worden verkocht met de mouwen alvast opgerold’.

Share

Adres & Contact

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie