COVID-19: De Coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Ook is er een dringend advies tot dragen van mondkapjes. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Formerly known as Witte de With Center for Contemporary Art

Culturele organisatie, Galerie, Kunstinstellingen

Witte de With Center for Contemporary Art is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis. Sinds 1990 is het centrum de place to be voor iedereen die op de hoogte wil zijn van wat er speelt in de wereld van de internationale hedendaagse kunst. Het is een van de belangrijkste instituten voor hedendaagse kunst in Nederland, en wordt internationaal gezien als een pionier op dit gebied. Een vooruitstrevend platform waar ruimte is voor zowel opkomende als gevestigde kunstenaars en curatoren.

Drie keer per jaar wordt in Witte de With een volledig nieuwe expositie getoond, altijd speciaal samengesteld voor de kunstinstelling. Naast tentoonstellingen organiseert Witte de With lezingen, filmvertoningen en andere evenementen, brengt boeken uit en heeft een divers en interactief educatie-aanbod.

De tentoonstellingsruimte is gevestigd in een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Witte de Withstraat, de cultuurstraat van Rotterdam. Het gebouw wordt gedeeld met TENT .

Witte de With Center for Contemporary Art ligt in het Witte de Withkwartier en is bereikbaar met de metro en tramlijn 23 of 25 (halte Beurs). Vanaf Rotterdam Centraal is het ongeveer 15 minuten lopen. In de nabijgelegen Hartmanstraat bevindt zich een parkeergarage

Share

Adres & Contact

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 18:00
Woensdag 11:00 - 18:00
Donderdag 11:00 - 18:00
Vrijdag 11:00 - 21:00
Zaterdag 11:00 - 18:00
Zondag 11:00 - 18:00

Op dit moment in Formerly known as Witte de With Center for Contemporary Art

t/m 18 januari 2021
Usha Seejarim, een solotentoonstelling

Usha Seejarim, een solotentoonstelling

Seejarim neemt bestaande voorwerpen en herschikt ze in een nieuwe vorm.

Tentoonstelling
t/m 18 januari 2021
Christian Vinck, nieuw werk

Christian Vinck, nieuw werk

Met meer dan 100 nieuwe schilderijen van olieverf op doek, omvat zijn tentoonstelling twee series.

Tentoonstelling
t/m 18 januari 2021
Kapwani Kiwanga, nieuw werk

Kapwani Kiwanga, nieuw werk

Dit is de eerste solotentoonstelling van de kunstenaar in Nederland.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie