Stadhuis Rotterdam

Architectuur

Het Stadhuis is een van de weinige gebouwen die het bombardement in 1940 hebben doorstaan. Koningin Wilhelmina legde in 1915 de eerste steen. Het monumentale gebouw in Beaux-Artsstijl met Byzantijnse, Romaanse en Art-deco invloeden is symmetrisch van opzet en gebouwd rondom een binnentuin, die te bereiken is via de straat die het Stadhuis ‘doorkruist’. De gevel is rijk versierd met diverse beeldhouwwerken. In het rechter hoekpaviljoen ligt op de eerste verdieping de werkkamer van de burgemeester.

H. Evers (1920)

Share

Adres & Contact

Op dit moment in Stadhuis Rotterdam

t/m 28 juni 2018
Keti Koti Lecture - Prof. Cátia Antunes

Keti Koti Lecture - Prof. Cátia Antunes

Het jaarlijkse bezinningsmoment voorafgaand aan de herdenking en kranslegging.

Lezing / Debat
t/m 19 juli 2018
Flamenco & Bells

Flamenco & Bells

Zomeravondconcert in de tuin van het Rotterdamse stadhuis met gitaarduo Benjamin en Mischa Cok en beiaardiers Richard de Waardt en zijn echtgenote Dina Verheyden.

Klassieke muziek, Pop / Rock
t/m 02 augustus 2018
GROUNDUNDER - ed ethym

GROUNDUNDER - ed ethym

Muziektheater trio Saturners ontwikkelde samen met stadsbeiaardier Richard de Waardt een locatievoorstelling voor de Laurenstoren rond de tragische mythe van Orpheus en Eurydice.

Theater/toneel

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie