Museum Rotterdam

Museum

Museum Rotterdam gaat over de stad en haar bewoners en laat Rotterdam zien zoals het was, is en wordt. Dit gebeurt sinds 2016 in het Timmerhuis: een spectaculaire transparante wolk van glas, vlak achter het stadhuis, ontworpen door Rem Koolhaas. Door middel van drie tentoonstellingen wordt hier het verhaal van de stad verteld, zowel door collectiestukken als door bewoners.

In Rotterdammers en hun stad staan de mensen achter de beroemde skyline centraal. Gewone Rotterdammers met een bijzondere passie worden hier letterlijk op een voetstuk gezet. Zij zetten hun Rotterdam op de kaart en laten zien wat er speelt in hun omgeving. Bezoekers kunnen in dit deel van het museum ook hun eigen Rotterdam delen.

Zeecontainers vol erfgoed nemen de bezoeker in Geschiedenis van de stad mee langs het rijke verleden van Rotterdam; van nederzetting aan de Rotte tot verwoestingen na het bombardement tot moderne architectuurstad.

Extra aandacht aan de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam wordt besteed in de tentoonstelling Museum Rotterdam ’40-’45 NU, in de dependance van Museum Rotterdam aan de Coolhaven.

Museum Rotterdam ligt op enkele minuten loopafstand van metro- (lijn D en E) en tramstation (lijn 21, 23 en 24) Stadhuis. Museum Rotterdam ’40-’45 NU ligt direct naast metrostation Coolhaven (lijn A, B en C). Museum Rotterdam verwelkomt groepen van maximaal 20 personen.

Share

Adres & Contact

Social Media

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Op dit moment in Museum Rotterdam

t/m 22 april 2019
Van Perron Nul tot nu

Van Perron Nul tot nu

Over de heroïne-epidemie in Rotterdam, hoe er op is gereageerd en waarom heroïne naar de achtergrond is verdwenen.

Tentoonstelling
t/m 24 juni 2019
Party People

Party People

Tentoonstelling over twee generaties uitgaanscultuur en de periode waarin het allemaal begon.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie