Museum Rotterdam

*RWC, Museum

De hoofdlocatie van Museum Rotterdam, in het Timmerhuis, is het museum van de stad. Het bevindt zich midden in het centrum, waar het hypermoderne glas en staal van het wereldberoemde architectenbureau OMA samen komt met het beton en baksteen van wederopbouwmonument het Timmerhuis. Hier vertellen historische stukken en nieuw erfgoed in onverwachte combinaties het verhaal van Rotterdam en de Rotterdammers – van nederzetting aan de Rotte tot veelkleurige metropool. Zeecontainers vol erfgoed nemen de bezoeker in Geschiedenis van de stad mee langs het rijke verleden van Rotterdam; van nederzetting aan de Rotte tot verwoestingen na het bombardement tot moderne architectuurstad.

Museum Rotterdam Lab

Net als de stad is de tentoonstelling in het Museum Rotterdam Lab nooit af: in het Lab werken studenten Social Work van de Hogeschool Rotterdam samen met Rotterdammers aan hun stad. Een werkplaats voor ideeën en bijeenkomsten over Rotterdam. In het Lab volgt het museum ook de speciale collectie verhalen en objecten van de hedendaagse stad, Echt Rotterdams Erfgoed. De rol van dit erfgoed is nog niet uitgespeeld: je ziet in dit Lab hoe het actief is in de stad. Museum Rotterdam verzamelt dit Echt Rotterdams Erfgoed samen met Rotterdammers. Zij weten wat en wie belangrijk is in hun omgeving. Met hen ontrafelt het museum het DNA van de stad.

Museum Rotterdam ’40-’45 NU

Extra aandacht aan de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam wordt besteed in de tentoonstelling Museum Rotterdam ’40-’45 NU, in de dependance van Museum Rotterdam aan de Coolhaven. Het metrostation ligt direct naast metrostation Coolhaven (lijn A, B en C).

Share

Adres & Contact

Social Media

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Op dit moment in Museum Rotterdam

t/m 7 juli 2019
Kidstown (4-8)

Kidstown (4-8)

Maak je eigen fantasiegebouw of richt jouw droomhuis in!

Jeugdfestivals
t/m 2 januari 2021
Museum Rotterdam Lab

Museum Rotterdam Lab

Volg in het Lab een speciale collectie verhalen en objecten van de hedendaagse stad, Echt Rotterdams Erfgoed. Permanent.

Tentoonstelling, Toptentoonstellingen

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie