Museum Rotterdam

Museum

De hoofdlocatie van Museum Rotterdam, in het Timmerhuis, is het museum van de stad. Het bevindt zich midden in het centrum, waar het hypermoderne glas en staal van het wereldberoemde architectenbureau OMA samen komt met het beton en baksteen van wederopbouwmonument het Timmerhuis. Hier vertellen historische stukken en nieuw erfgoed in onverwachte combinaties het verhaal van Rotterdam en de Rotterdammers – van nederzetting aan de Rotte tot veelkleurige metropool. Zeecontainers vol erfgoed nemen de bezoeker in Geschiedenis van de stad mee langs het rijke verleden van Rotterdam; van nederzetting aan de Rotte tot verwoestingen na het bombardement tot moderne architectuurstad.

Museum Rotterdam Lab
Net als de stad is de tentoonstelling in het Museum Rotterdam Lab nooit af: in het Lab werken studenten Social Work van de Hogeschool Rotterdam samen met Rotterdammers aan hun stad. Een werkplaats voor ideeën en bijeenkomsten over Rotterdam. In het Lab volgt het museum ook de speciale collectie verhalen en objecten van de hedendaagse stad, Echt Rotterdams Erfgoed. De rol van dit erfgoed is nog niet uitgespeeld: je ziet in dit Lab hoe het actief is in de stad. Museum Rotterdam verzamelt dit Echt Rotterdams Erfgoed samen met Rotterdammers. Zij weten wat en wie belangrijk is in hun omgeving. Met hen ontrafelt het museum het DNA van de stad.
Extra aandacht aan de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam wordt besteed in de tentoonstelling Museum Rotterdam ’40-’45 NU, in de dependance van Museum Rotterdam aan de Coolhaven.

Museum Rotterdam ligt op enkele minuten loopafstand van metro- (lijn D en E) en tramstation (lijn 21, 23 en 24) Stadhuis.

Museum Rotterdam ’40-’45 NU ligt direct naast metrostation Coolhaven (lijn A, B en C).

Prijzen zijn per 1 januari 2019 gewijzigd:
Entree volwassenen: EUR 9,-
t/m 17 jaar: gratis entree

Share

Adres & Contact

Social Media

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Op dit moment in Museum Rotterdam

t/m 25 maart 2019
Chinese Rotterdammers

Chinese Rotterdammers

De viering van het Chinees Nieuwjaar op 5 februari 2019 - het begin van het jaar van het Varken - is aanleiding om extra aandacht aan de Chinese gemeenschap in Rotterdam te geven. Hoogtepunt van de mini-expo is een 20 meter lang Chinees drakenkostuum.

Tentoonstelling, Toptentoonstellingen
t/m 22 april 2019
Van Perron Nul tot nu

Van Perron Nul tot nu

Over de heroïne-epidemie in Rotterdam, hoe er op is gereageerd en waarom heroïne naar de achtergrond is verdwenen.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie