Maatregelen COVID-19: Vanaf 1 juni worden de coronamaatregelen voorzichtig versoepeld. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Kunstenaar Fritz Haeg heeft een route van negentien kilometer langs het fietspad op Maasvlakte 2 voorzien van informatieborden. Ieder informatiebord vertelt over een bepaald dier en de vaak complexe relatie met de industriële omgeving van de haven. Zoals de grote oorwurm die in het zand leeft, de rugstreeppad die leeft in speciaal voor hem aangelegde meertjes, de kleine stern die in het gras nestelt en de grijze zeehond op het beschermde strand. De plattegrond voor deze kunstroute is te gratis verkrijgbaar bij de balie van FutureLand.

Neem onderweg ook een kijkje bij de Zandwacht. De Zandwacht verbeeldt hoe duinen gevormd worden doordat zand bij harde wind opstuift en weer neerdaalt in de luwte. Het is ontwikkeld door het Rotterdamse kunstenaarscollectief Observatorium en markeert de afronding van de aanleg van Maasvlakte 2.

Share

Adres & Contact

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie