Historische Tramlijn 10


Lijn 10 rijdt van half juni tot en met eind oktober.

De Historische tram lijn 10 biedt een stadstour in een gerestaureerde, historische tram (lijn 10) uit de jaren ´30. De route voert langs alle toeristische trekpleisters en attracties in het centrum van Rotterdam en duurt 60 minuten. Om plekken en bezienswaardigheden te bezoeken kan er bij elke halte uit-/ingestapt worden. De tram vertrekt iedere 30 minuten vanaf het Willemsplein in het Scheepvaartkwartier (vlak bij de Erasmusburg en de Spido). Een kaartje kan in de tram gekocht worden en is de hele dag geldig (de ov-chip kaart geldt op deze tour niet).

De route van de tram lijn 10 tour kent de volgende stops: Willemsplein - Museumplein - Kruisplein - Centraal Station - Oostplein - Blaak - Beurs - Lijnbaan - Delfshaven - Oostkousdijk - Euromast - Museumplein - Eendrachtsplein - Lijnbaan - Beurs – Willemsplein.

Het startpunt aan het Willemsplein is goed bereikbaar met metro en tram (halte Leuvehaven). Parkeren kan in de parkeergarage aan de voet van de Erasmusbrug.

Lijn 10 rijdt in juli en augustus van dinsdag t/m zondag. In september en oktober op vrijdag, zaterdag en zondag.

Naast de regelmatige stadstours is Lijn 10 ook te reserveren voor groepen als vervoermiddel tussen bijvoorbeeld een congres- en dinerlocatie of voor een op maat gemaakte tour met een gids door de stad. De tram heeft 22 zit- en 18 staanplaatsen. Indien gewenst kan de tram uitgebreid worden met een bijbehorend aanhangrijtuig met nog eens 34 zit- en 16 staanplaatsen. De route en de op- en afstapplaatsen kunnen in overleg bepaald worden.


Adres & Contact

info@lijn10.nl

Telefoon: 06 53513630

Prijsoverzicht


  • Prijs volwassene

    € 9,-

  • Prijs 65+

    € 7,-

  • Prijs kind

    € 7,-


Meer city tours

Rotterdam Discovery Tours

Rotterdam Discovery Tours biedt diverse begeleide wandelingen en busrondritten door Rotterdam. Ontstaan vanuit trots op ´010´ is enthousiasme en liefde voor de stad een gemeenschappelijk kenmerk van de gidsen die de tours begeleiden. Van gewone stadswandeling, tot een ´light´ versie, van rondleidingen voor blinden en slechtzienden tot speciale rondleidingen voor Amerikanen, kinderen en zelfs Amsterdammers. Tijdens de wandelingen van Rotterdam Discovery Tours worden alle bekende en populaire locaties van Rotterdam aangedaan. Maar ook verborgen plekjes die de moeite van het ontdekken meer dan
Architectuur City Tours Culinair Evenementenbureau Teambuilding
Klik Hier

FlyOverHolland Rondvluchten

FlyOverHolland biedt rondvluchten over Rotterdam aan. Vanaf 500 meter hoogte kunnen Rotterdam en de omgeving vanuit een geheel ander perspectief worden bekeken. Er is keuze uit vijf tours die behalve Rotterdam en de haven ook Kinderdijk, de tulpenvelden, Delft, Den Haag en de stranden van Scheveningen en Hoek van Holland aandoen. De duur van de vluchten varieert van twintig minuten tot een uur.
Attractie Attracties in de omgeving City Tours Haven Rondleiding Rondvaarten & Haven Rondvluchten
Klik Hier

Huis Sonneveld

In Museumwoning Sonneveld ervaart de bezoeker hoe het was om anno 1933 in een hypermodern huis te wonen. Met de gratis audiotour kan men vrij door de woning lopen en horen hoe de familie Sonneveld in hun tijd woonde. Voor kinderen is er de audiotour ‘Logeren bij Leonard’, waarbij de kleinzoon van de familie hen alle geheimen van het huis influistert.
Architectuur Architectuurtours City Tours Museum Toparchitectuur Voor kinderen
Klik Hier

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card