Maatregelen COVID-19: Sinds 1 juli is er een verdere versoepeling van de coronamaatregelen ingetreden. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Galerie Delta

Galerie

Hans Sonnenberg, oprichter en eigenaar van de galerie en daarnaast fervent kunstverzamelaar, heeft sinds de opening van Delta in 1962 een niet te onderschatten rol gespeeld binnen de Rotterdamse kunstwereld.

Galerie Delta stond samen met galeries als Espace (Amsterdam) en Nouvelle Images (Den Haag) aan de basis van het Nederlandse galeriewezen en was in Rotterdam de eerste galerie die zich uitsluitend richtte op eigentijdse kunst. Sonnenberg was zeer goed geïnformeerd over nieuwe kunststromingen, reisde regelmatig in Europa en naar de VS en wist internationale ontwikkelingen naar de havenstad te halen. Tevens was hij zich ervan bewust dat ook Rotterdamse kunstenaars een podium nodig hadden. Vanaf het begin toonde hij werk van belangrijke Rotterdammers als Daan van Golden, Woody van Amen en in recentere jaren van Diet Wiegman, Charly van Rest en Paul Cox.

Share

Adres & Contact

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 13:00 - 17:00
Vrijdag 13:00 - 17:00
Zaterdag 13:00 - 17:00
Zondag 13:00 - 17:00

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie