Maatregelen COVID-19: Sinds 1 juli is er een verdere versoepeling van de coronamaatregelen ingetreden. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

De Swarte Leeuw (Laurenskerk)

Biercafé, Brasserie / Lunchroom, Restaurant

In de vleugel van de Laurenskerk opent deze zomer het tijdelijke proeflokaal De Swarte Leeuw.
De locatie heeft een eigen ingang en bij mooi weer een heerlijk zonnig terras. Op de kaart ambachtelijk gebrouwen bieren en huisgemaakte lekkernijen.
Het pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw is gevestigd in de voormalige koffiehoek van de Gotische Laurenskerk, met een terras waar je heel even (of heel lang) kunt ontsnappen aan de drukte van het centrum. Alleen al het reusachtige Gotische raam in deze beuk maakt dit een bijzondere locatie om te eten en te drinken.
De tekst van één van de grafstenen in de Laurenskerk Hier leyt begraven Dirck Iansen Pesser, in syn leven Brouwer in de Swarte Leeuw, sterf den 1en september 1651 oudt 64 iaeren vormde de inspiratiebron voor het proeflokaal de Swarte Leeuw.

Ambachtelijk, huisgemaakt en Bourgondisch zijn de kernwoorden van de kaart van De Swarte Leeuw. Je vindt er verschillende soorten ambachtelijke abdijbieren naast bijvoorbeeld proeverijen met producten als Brugse Beenham, Belgisch stoofvlees, Oud Rotterdam met appelstroop en de pat van Wildhandel Treure. Je kunt er ook trecht voor echt goede koffie, met een keur aan zoete lekkernijen. Omdat er in de Laurenskerk geen keuken is, wordt gebruik gemaakt van een buitenkeuken. De gerechten zijn daarom eenvoudig, maar van hoge kwaliteit en bij voorkeur lokaal. 

Share

Wekelijkse openingstijden

Maandag 11:00 - 20:00
Dinsdag 11:00 - 20:00
Woensdag 11:00 - 20:00
Donderdag 11:00 - 20:00
Vrijdag 11:00 - 20:00
Zaterdag 11:00 - 20:00
Zondag Gesloten

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie