Collectiegebouw (Museum Boijmans Van Beuningen)

Culturele organisatie, Kunstinstellingen

Museum Boijmans Van Beuningen introduceert met het Collectiegebouw een nieuwe museumtypologie. Bezoekers mogen ‘backstage’ bij het museum. Zij kunnen zien hoe onze schatten zijn opgeslagen en wat erbij komt kijken om zo’n omvangrijke collectie te beheren: van restauraties tot kunsttransporten. Het gratis te bezoeken groene dakterras en dakrestaurant zullen ook buiten openingstijden van het collectiegebouw geopend zijn.

Het ontwerpbureau MVRDV (van architect Winy de Maas, ook verantwoordelijk voor de Markthal) won in 2014 de architectenselectie voor het Collectiegebouw. Het gebouw dat zij ontwierpen heeft een ronde komvorm die bekleed wordt met spiegelend materiaal. Door de weerspiegeling van het omliggende Museumpark in de gevel wordt het gebouw één met de omgeving.

De bouw van het Collectiegebouw duurt van oktober 2016 tot medio 2018.

Share

Adres & Contact

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie