Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Depot Boijmans Van Beuningen

Kunstinstellingen, Museum

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste depot ter wereld dat toegang biedt tot een complete collectie, zónder tussenkomst van een conservator. De dynamiek van het depot is een andere dan die van het museum: hier worden geen tentoonstellingen gemaakt, maar kan het publiek – zelfstandig of met een gids – grasduinen tussen 151.000 kunstobjecten. Ze kunnen ook meekijken met herkomstonderzoek, conservering en restauratie.MVRDV

Het ontwerpbureau MVRDV (van architect Winy de Maas, ook verantwoordelijk voor de Markthal) won in 2014 de architectenselectie voor het Depot. Het gebouw dat zij ontwierpen heeft een ronde komvorm die bekleed wordt met spiegelend materiaal. Door de weerspiegeling van het omliggende Museumpark in de gevel wordt het gebouw één met de omgeving.

De bouw van het Collectiegebouw, door BAM Bouw en Techniek, duurt van oktober 2016 tot eind 2019. De officiële opening wordt verwacht eind 2020.

Share

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie