Collectiegebouw (Museum Boijmans Van Beuningen)


Museum Boijmans Van Beuningen introduceert met het Collectiegebouw een nieuwe museumtypologie. Bezoekers mogen ‘backstage’ bij het museum. Zij kunnen zien hoe onze schatten zijn opgeslagen en wat erbij komt kijken om zo’n omvangrijke collectie te beheren: van restauraties tot kunsttransporten. Het gratis te bezoeken groene dakterras en dakrestaurant zullen ook buiten openingstijden van het collectiegebouw geopend zijn.

Het ontwerpbureau MVRDV (van architect Winy de Maas, ook verantwoordelijk voor de Markthal) won in 2014 de architectenselectie voor het Collectiegebouw. Het gebouw dat zij ontwierpen heeft een ronde komvorm die bekleed wordt met spiegelend materiaal. Door de weerspiegeling van het omliggende Museumpark in de gevel wordt het gebouw één met de omgeving.

De bouw van het Collectiegebouw duurt van oktober 2016 tot medio 2018.

Adres & Contact

Meer culturele organisaties

Arminius

Arminius is het debatcentrum van Rotterdam. Hier staan grootstedelijke Rotterdamse onderwerpen en algemene ontwikkelingen in politiek, wetenschap en de maatschappij in brede zin op de agenda.
Congres- en vergaderaccommodatie Culturele organisatie Kerk Muziekpodium Partylocatie / zaalverhuur
Klik Hier

De Cultuurschool

De Cultuurschool zijn Simone den Haan en Quinten Smith. Twee creatieve mensen die maatschappelijk bevlogen werken in de culturele sector. Zij bieden energieke kunst- en cultuureducatie aan, voor vrije tijd en onderwijs.
Culturele organisatie
Klik Hier

Witte de With Center for Contemporary Art

Witte de With Center for Contemporary Art is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis. Sinds 1990 is het centrum de place to be voor iedereen die op de hoogte wil zijn van wat er speelt in de wereld van de internationale hedendaagse kunst. Het is een van de belangrijkste instituten voor hedendaagse kunst in Nederland, en wordt internationaal gezien als een pionier op dit gebied. Een vooruitstrevend platform waar ruimte is voor zowel opkomende als gevestigde kunstenaars en curatoren.
Culturele organisatie Galerie Kunstinstellingen
Klik Hier

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card