architour

Attractie, Gids, Museum

architour organiseert rondleidingen naar architectuur en stedenbouw voor professionele groepen. Er worden op maat-gemaakte excursies gegeven in Rotterdam, Amsterdam en andere steden. Alle gidsen zijn ervaren lokale architecten, die uitleg geven over ruimtelijke ontwikkelingen en de bouwpraktijk in Nederland.

Het team

Het team in Rotterdam bestaat uit vijf lokale architecten, die in het Engels, Nederlands, Duits en Frans gidsen. De tours duren van een halve dag tot meerdere dagen en kunnen te voet, per fiets, met het openbaar vervoer of met de bus worden gegeven. Er worden ook combinatietours aangeboden, waarbij je in een paar dagen meerdere Nederlandse steden kunt verkennen.

Populaire programma’s

Bij de populairste programma’s in Rotterdam hoort een introductietour door het centrum, met moderne klassiekers en hedendaagse iconen zoals het station en de Markthal, maar ook een tour over innovatieve woningbouw en een programma over watermanagement en klimaatadaptatie, waarbij experimentele ontwerpen voor de openbare ruimte aan bod komen.

De klanten

Klanten van architour zijn onder andere internationale architectenbureaus, gemeenten, projectontwikkelaars, architectenverenigingen, cultuurclubs, woningcorporaties en universiteiten. Er zijn ready-to-book programma’s beschikbaar, maar architour maakt ook programma’s op basis van uw briefing, inclusief meet-ups met architecten en besluitvormers, en regelt de logistiek rondom de rondleidingen. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor lezingen (die apart of als onderdeel van een tour geboekt kunnen worden) en het produceren van audiotours.

architour is opgericht in 2004 en is lid van Guiding Architects, het internationale netwerk voor hoogwaardige architectuurrondleidingen.

Share

Adres & Contact

  • Utrechtsestraat 30B
  • 1017 WG Amsterdam

Social Media