Maatregelen COVID-19: Vanaf 1 juni worden de coronamaatregelen voorzichtig versoepeld. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

De kunst ligt op straat
Iris van den Broek

De kunst ligt op straat

Pablo Picasso, Joep van Lieshout, Henry Moore, Paul McCarthy, Elmgreen & Dragset: in Rotterdam passeer je topstukken van de meest beroemde kunstenaars ter wereld, gewoon op straat.

Ze behoren tot de internationale beeldencollectie van Sculpture International Rotterdam en zijn iedere dag gratis en voor niets te bewonderen. Bij Rotterdam Tourist Information Coolsingel is een route beschikbaar, die langs de beelden leidt en tekst en uitleg biedt net als de Kunst & Poëzie route. De fietstour Kunst & Architectuur van Urban Guides passeert een selectie van beelden, die met de wederopbouw van Rotterdam zijn geplaatst in het nieuwe ontwerp van de stad.

Street Art

Liefhebber van street art? Geef je ogen de kost rondom de Luchtsingel en de Hofbogen. Of bezoek het Rotterdam Street Art Museum op en rond de West-Kruiskade. Want hier verrijzen de meest indrukwekkende wall paintings in enorme formaten, aangebracht door internationale top ‘street artists’. Volg ook de Rotterdam Street Art Route een route van acht kilometer door het centrum van Rotterdam langs 36 muurschilderingen. Je kunt ook meelopen met de Graffiti & Bar Tour van backpacker hostel Ani & Haakien op vrijdagavond.

Meer openbare kunst

Rotterdam Street Art Route

Rotterdam Street Art Route

Download de route op PDF
Overzicht openbare kunst

Overzicht openbare kunst

Kunstwerken van grote beeldhouwers
Beeldenroute Westersingel

Beeldenroute Westersingel

Op de Westersingel, die China Town met het Museumkwartier verbindt, ligt...

Kunstprojecten

Verder zijn er nog talrijke kunstprojecten verspreid over de stad, die je niet mag missen. Zoals het Dobberend Bos, geopend in maart 2016. Dit kunstproject bestaat uit 20 in gebruikte boeien geplante iepen die drijven in het water van de Rijnhaven. En vergeet niet naar de Markthal te gaan waar de ‘Horn of Plenty’ (de hoorn des overvloed) het interieur siert. Met een oppervlakte van 11.000 m2 het grootste kunstwerk in Nederland.

Wil je nog meer lezen over Openbare Kunst in Rotterdam? Check dan het artikel van Lonely Planet.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie