Ontdek de stad, elkaar en de nacht tijdens Museumnacht010

34 culturele hotspots openen hun deuren

Bas Czerwinski

Ontdek de stad, elkaar en de nacht tijdens Museumnacht010

Op zaterdagavond 4 maart 2023 openen 34 culturele hotspots in Rotterdam hun deuren. Verwacht een zinderend programma van 20:00 tot 01:00 uur vol tentoonstellingen, performances, workshops, smaakexplosies en meer.

The Night of Fantastical Imagination in de Kunsthal

Maak je klaar voor een dosis zinnenprikkelende verbeelding in de Kunsthal. Je kunt tot diep in de nacht alle tentoonstellingen bekijken. Laat je meeslepen met de fantasievolle, krachtige werken van ‘In the Black Fantastic’. Of ontdek de hyperrealistische sculpturen van Patricia Piccinini in de tentoonstelling Metamorphosis. De sculpturen zijn sprookjesachtige wezens die een kruising tussen mens en dier voorstellen. Tijdens deze nacht toveren artiesten en muzikanten van House of Knowledge het Kunsthal Auditorium om tot een muzikaal speelveld.

Kunsthoppen in TENT

Bezoek in TENT de expositie ‘There is no party so noisy as the one you’re not invited’. Deze expositie laat zien hoe de geluidscultuur in de stad sinds de negentiende eeuw is bepaald door specifieke mechanismen om gewenst van ongewenst geluid te onderscheiden. Voor doeners is de workshop ‘Do Your Thing’ met kunstenaar Chantal van Heeswijk waarin je met verschillende materialen een eigen sculptuur maakt. Bij TENT wordt tevens gedanst in de Bluetooth Bar, een installatie van kunstenaar Cengiz Mengüç. En het collectief Artists in Solidarity host een markt waarvan de opbrengst naar de getroffen gebieden in Turkije en Syrië gaat.

Maritiem Museum in sneltreinvaart

In het Maritiem Museum stap je aan boord van een fictieve metro en herontdek je Rotterdam met de thema’s migratie en het New York van de jaren ’30. Maak kennis met Florian Baltus, graffiti artiest en werk mee aan een grote muurschildering. Of test je kennis tijdens de Holland Amerika Lijn Pubquiz. De ruime stationshal van het Maritiem Museum staat daarnaast garant voor muziek en dans met o.a. een Classic Street Dance-workshop van Lindy Hop. All Aboard!

Informatie & tickets

Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 4 maart 2023 van 20:00 uur – 01:00 uur. Meer dan 30 musea en kunstinstellingen in Rotterdam openen hun deuren. Voor Museumnacht010 koop je één ticket, waarmee je alle deelnemende locaties bezoekt. Museumnacht is makkelijk te bereiken vanaf Rotterdam Centraal – kom dus met de trein. Het meest flexibel ben je te voet, per fiets of deelscooter. Er rijden ook speciale Museumnacht bussen, deze brengen je elke 20 minuten langs alle locaties. Koop je tickets op de website van Museumnacht010.

Bezoek de website van de Museumnacht010 museumnacht010.nl voor het complete programma.

10 x musea en kunstinstellingen

10 x musea en kunstinstellingen

Rond het Museumpark en de Witte de Withstraat kun je musea vinden zoals Het Nieuwe Instituut, het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en De Kunsthal. TENT, kunstinstituut Melly en WORM staan garant voor een actueel, innovatief, experimenteel programma en dan zijn er nog tal van galeries die een bezoek waard zijn.

Lees meer...