Art Rotterdam Week
Sander Bokkinga

Art Rotterdam Week

Kunstbeurzen, tentoonstellingen, sitefairs, open ateliers en pop-up shows, Rotterdam staat er bol van tijdens de Art Rotterdam Week van 6 tot en met 10 februari 2019.

Over de Art Rotterdam Week

Rotterdam is met al zijn musea en kunstinstellingen de tweede kunststad van Nederland, logisch dat er in 2000 een kunstbeurs kwam: Art Rotterdam. Als tegenhanger ontstond in 2009 designbeurs Object Rotterdam. Deze beurzen en andere kunstinstellingen in Rotterdam zijn geen concurrenten, maar vullen elkaar juist aan. Daarom werd in 2013 besloten om de krachten te bundelen onder de naam Art Rotterdam Week en de stad een week lang onder te dompelen in kunst. Naast Art en OBJECT zijn er nog twee grote beurzen Qade Solo in de Cruise Terminal en fotografiemanifestatie Haute Photographie in Las Palmas. De vier grote beurzen en musea in het Museampark zijn goed met elkaar verbonden door de pendelbus.

Krachten gebundeld tijdens Art Rotterdam Week!

Art Rotterdam | OBJECT Rotterdam | Qade Solo | Haute Photographie

 Programma en plattegrond Art Rotterdam Week

Programma en plattegrond Art Rotterdam Week

Mis niets en check waar en wanneer je bij de toonaangevende kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, installaties in de buitenruimte, avondopenstellingen in musea, open ateliers, pop-ups en rondleidingen moet zijn. Tussen de verschillende locaties zoals de Van Nelle Fabriek, het Vierhavensgebied, Museumpark en de Kop van Zuid rijden er gratis pendelbussen zodat je overal snel en makkelijk kunt komen.

Check het programma en de plattegrond

 

Meer dan kunstbeurzen

Naast de toonaangevende kunstbeurzen organiseren musea tijdens de Art Rotterdam Week speciale tentoonstellingen, installaties in de buitenruimte, avondopenstellingen, open ateliers, pop-ups en rondleidingen door de hele stad. Ook gaat de eerste presentatie van Boijmans bij de Buren – ‘Picasso op Papier’ en de tentoonstelling Trouble in Paradise in de Kunsthal Rotterdam van start tijdens de Art Rotterdam Week.

Trouble in Paradise

Trouble in Paradise

Privécollectie van Rattan Chadha
Coolste restaurants

Coolste restaurants

Voor als je maag knort
100 jaar Bauhaus

100 jaar Bauhaus

In Boijmans opent tijdens de Art Rotterdam Week één van de laatste tentoonstellingen voor de renovatie. Deze gaat over Bauhaus, want in 2019 is het honderd jaar geleden dat deze revolutionaire kunst- en ontwerpschool werd opgericht. Ook andere musea besteden er aandacht aan dit jaar.

Lees er alles over
Art-Rotterdam-Week-2019-Rotterdam-Partners-Tourist-Information

 

Eat, sleep, art fair, repeat

Als je tijdens de Art Rotterdam Week meerdere kunstbeurzen en tentoonstellingen wilt bezoeken dan is het handig om alvast een hotel te reserveren. In restaurants hoef je niet per se te reserveren, want er zijn er genoeg in Rotterdam; voor elke smaak en elk budget is er wel wat te vinden.

Tofste hotels

Tofste hotels

Want je moet ook bijkomen!
Coolste restaurants

Coolste restaurants

Voor als je maag knort
De beste musea

De beste musea

en kunstinstellingen in Roffa

 

Win!!

Win vrijkaarten voor twee personen voor de Art Rotterdam Week, treinkaartjes naar Rotterdam én een hotelovernachting op zaterdag 9 februari bij hotel The James. Je ontvangt toegangskaarten voor de volgende deelnemende musea en kunstbeurzen: Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam, Nederlands Fotomuseum, OBJECT, Art Rotterdam, Haute Photographie en TEC ART.

Het enige wat je hoeft te doen is aan te geven met wie jij naar Art Rotterdam Week wil gaan en waarom. Dit doe je door
– te reageren op de Facebook post en ons account te liken, en/of
– te posten op Instagram (gebruik #IWantARW en @rotterdam_info)

De leukste en meest creatieve inzending wordt beloond!

Voorwaarden:
(1) De actie loopt tot en met woensdag 6 februari 2019. De prijswinnaar wordt daarna per Facebook of Instagram op de hoogte gesteld. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
(2) De vrijkaarten zijn geldig in het weekend van 9 en 10 februari 2019. De overnachting in The James is op 9 februari. De prijs is niet inwisselbaar voor contanten.
(3) Deelnemers moeten woonachtig zijn in Nederland of België en 18 jaar of ouder zijn om mee te doen.
(4) Medewerkers van Rotterdam Partners zijn uitgesloten van deelname.
Disclaimer: Facebook (en Instagram) is niet verbonden aan deze actie en bij deelname aan de actie vrijwaart elke participant Facebook van alle verantwoordelijkheid. De informatie is enkel beschikbaar voor Rotterdam Tourist Information en zal niet aan Facebook worden verstrekt.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie