Art Rotterdam Week
Sander Bokkinga

Art Rotterdam Week

Kunstbeurzen, tentoonstellingen, sitefairs, open ateliers en pop-up shows, Rotterdam staat er bol van tijdens de Art Rotterdam Week van 5 tot en met 9 februari 2020.

Over de Art Rotterdam Week

Rotterdam is met al zijn musea en kunstinstellingen de tweede kunststad van Nederland, logisch dat er in 2000 een kunstbeurs kwam: Art Rotterdam. Als tegenhanger ontstond in 2009 designbeurs Object Rotterdam. Deze beurzen en andere kunstinstellingen in Rotterdam zijn geen concurrenten, maar vullen elkaar juist aan. Daarom werd in 2013 besloten om de krachten te bundelen onder de naam Art Rotterdam Week en de stad een week lang onder te dompelen in kunst. Naast Art en OBJECT zijn er nog twee grote beurzen Qade Solo in de Cruise Terminal en fotografiemanifestatie Haute Photographie in Las Palmas. De vier grote beurzen en musea in het Museampark zijn goed met elkaar verbonden door de pendelbus.

Krachten gebundeld tijdens Art Rotterdam Week!

Art Rotterdam | OBJECT Rotterdam | Qade Solo | Haute Photographie
 Programma en plattegrond Art Rotterdam Week

Programma en plattegrond Art Rotterdam Week

Mis niets en check waar en wanneer je bij de toonaangevende kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, installaties in de buitenruimte, avondopenstellingen in musea, open ateliers, pop-ups en rondleidingen moet zijn. Tussen de verschillende locaties zoals de Van Nelle Fabriek, het Vierhavensgebied, Museumpark en de Kop van Zuid rijden er gratis pendelbussen zodat je overal snel en makkelijk kunt komen.

Check het programma en de plattegrond

 

Meer dan kunstbeurzen

Naast de toonaangevende kunstbeurzen organiseren musea tijdens de Art Rotterdam Week speciale tentoonstellingen, installaties in de buitenruimte, avondopenstellingen, open ateliers, pop-ups en rondleidingen door de hele stad. Ook gaat de eerste presentatie van Boijmans bij de Buren – ‘Picasso op Papier’ en de tentoonstelling Trouble in Paradise in de Kunsthal Rotterdam van start tijdens de Art Rotterdam Week.

Coolste restaurants

Coolste restaurants

Voor als je maag knort
100 jaar Bauhaus

100 jaar Bauhaus

In Boijmans
100 jaar Bauhaus

100 jaar Bauhaus

In Boijmans opent tijdens de Art Rotterdam Week één van de laatste tentoonstellingen voor de renovatie. Deze gaat over Bauhaus, want in 2019 is het honderd jaar geleden dat deze revolutionaire kunst- en ontwerpschool werd opgericht. Ook andere musea besteden er aandacht aan dit jaar.

Lees er alles over
Art-Rotterdam-Week-2019-Rotterdam-Partners-Tourist-Information Art-Rotterdam-Week-2019-Rotterdam-Partners-Tourist-Information

 

Eat, sleep, art fair, repeat

Als je tijdens de Art Rotterdam Week meerdere kunstbeurzen en tentoonstellingen wilt bezoeken dan is het handig om alvast een hotel te reserveren. In restaurants hoef je niet per se te reserveren, want er zijn er genoeg in Rotterdam; voor elke smaak en elk budget is er wel wat te vinden.

Tofste hotels

Tofste hotels

Want je moet ook bijkomen!
Coolste restaurants

Coolste restaurants

Voor als je maag knort
De beste musea

De beste musea

en kunstinstellingen in Roffa

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie