Kunst & cultuur in Rotterdam

Tentoonstellingen, voorstellingen, concerten

en meer culturele evenementen

Bekijk de cultuuragenda

Kunst & cultuur in Rotterdam

Gevarieerd aanbod

Rotterdam heeft een rijk cultureel leven, dat zich voor een groot deel afspeelt rondom de culturele as: het Museumpark en de Witte de Withstraat. Je vindt er gerenommeerde musea zoals Museum Boijmans Van Beuningen, Het Nieuwe Instituut en De Kunsthal, die samen een gevarieerd aanbod aan kunsttentoonstellingen presenteren. TENT en Witte de With staan garant voor een actueel, innovatief, experimenteel programma en dan zijn er nog tal van galeries, rondom de Witte de Withstraat maar ook verder buiten het centrum, die een bezoek waard zijn.

Kunst op straat

Om kunst te zien hóef je echter niet naar binnen. Pablo Picasso, Joep van Lieshout, Henry Moore, Paul McCartney, Elmgreen & Dragset: in Rotterdam passeer je topstukken van de meest beroemde kunstenaars ter wereld, gewoon op straat. Ze behoren tot de internationale beeldencollectie van Sculpture International Rotterdam en zijn iedere dag gratis en voor niets te bewonderen. In Rotterdam Tourist Information Coolsingel is een route beschikbaar, die langs de beelden leidt en tekst en uitleg biedt. Liefhebber van street art? Geef je ogen de kost rondom de Luchtsingel en de Hofbogen, waar in sneltempo de meest indrukwekkende wall paintings verrijzen in enorme formaten, aangebracht door lokale artiesten.

En…

Verder heeft Rotterdam vele theaters, concertzalen en filmhuizen, die door veel Rotterdammers omschreven worden als ‘hun tweede huiskamer’. De Rotterdamse Schouwburg is er een van, net als concertgebouw de Doelen, Theater Witte de With of de sfeervolle oude bioscoop Cinerama met zijn roodfluwelen stoelen. Het zijn plekken waar je naartoe gaat om geïnspireerd en geraakt te worden, maar ook om anderen te ontmoeten en een goed glas wijn te drinken. Sla de Kop van Zuid niet over, om een bezoek te brengen aan het Nederlands Fotomuseum, bioscoop LantarenVenster en het Luxor Theater.

TENT

TENT

TENT is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse Rotterdamse kunst. V...
Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen

Het museum is gesloten wegens renovatie en vernieuwing.
Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, in een opvallend gebouw ontworpen door het Rotterdam...

Share