Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Rotterdam West

Rotterdam West

Een eclectische mix van volks en hip

…steeds en steeds meer een place to be

Een van de meest bejubelde straten van Rotterdam is de Nieuwe Binnenweg. Een lang lint van designwinkeltjes, biologische bakkers, ouderwetse barbiers en fancy koffiebarren leidt je van het centrum diep Rotterdam West in, een wijk die bekend staat om zijn prettige balans tussen volks en superhip. Duik ook de zijstraatjes in om leuke ontdekkingen te doen. Zoals filmhuis Kino in de Gouvernestraat en Italiaans restaurant Lux aan de ‘s Gravendijkwal.

Met de ontwikkeling van het Merwe-Vierhavengebied tot creatieve proeftuin, wordt West nóg meer place to be. Jarenlang trof je in dit rauwe stuk stad voornamelijk industrie. Maar daar waar vroeger de fruit- en sapbedrijven zaten, krijgen nu creatieve geesten de ruimte. Na kunstenaar Joep van Lieshout vestigde ook ontwerper Daan Roosegaarde hier zijn ‘droomfabriek’. Doen: lunchen bij stadsboerderij Uit Je Eigen Stad, waar gerechten worden geserveerd met producten van de eigen akker, en een wandeling maken over het Dakpark, een prachtig aangelegde groenstrook met uitzicht over de haven.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie