Maatregelen COVID-19: Vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur gelden er aangescherpte Coronamaatregelen. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Delfshaven
Iris van den Broek

Delfshaven

Rotterdam Delfshaven is een smeltkroes van culturen met een rijke geschiedenis. Een pittoresk middeleeuws haventje wordt omringd door levendige winkelstraten, toonaangevende architectuur en creatieve broedplaatsen. Je ervaart de dynamiek van het water, de schepen en de bruggen, je ontdekt charmante wijkparkjes, gezellige terrassen en bizarre kunst… en je ontmoet 76.000 bewoners van 170 nationaliteiten.

Veelzijdig en levendig

In Delfshaven is elke dag anders. Het is een levendig en veelzijdig stadsdeel. Het gebied Delfshaven bestaat uit 10 wijken: Bospolder, Delfshaven, Middelland, Nieuw-Mathenesse, Nieuwe Westen, Oud-Mathenesse, Schiemond, Spangen, Tussendijken en Het Witte Dorp.

Een van de meest bejubelde straten van Delfshaven is de Nieuwe Binnenweg. Een lang lint van designwinkeltjes, biologische bakkers, ouderwetse barbiers en fancy koffiebarren leidt je van het centrum diep Rotterdam West in, een gebied dat bekend staat om zijn prettige balans tussen volks en superhip. Duik ook de zijstraatjes in om leuke ontdekkingen te doen. Zoals filmhuis KINO in de Gouvernestraat of conceptstore MAAK aan de Mathenesserweg.

Atelier Van Lieshout: 'Let's Get Physical'

Atelier Van Lieshout: 'Let's Get Physical'

Tot en met 4 oktober 2020 presenteert Atelier Van Lieshout een beeldenroute verspreid over het Merwe-Vierhavensgebied (M4H) in Rotterdam West. Aan de hand van ruim dertig grote beelden biedt ‘Let’s Get Physical’ bezoekers de mogelijkheid om het havengebied in ontwikkeling te leren kennen. De beeldenroute is daarnaast een viering van hervonden vrijheid: we mogen weer met elkaar zijn en eropuit gaan.

Ontdek de beeldenroute

Fiets samen met een enthousiaste gids door het M4H-gebied langs de 30 sculpturen van AVL-Mundo

Fietstour Kunst in West door Urban Guides

Havengebouwen en creatieve ondernemingen in M4H

Met de ontwikkeling van het Merwe-Vierhavengebied (M4H) tot creatieve proeftuin, wordt Delfshaven nóg meer place to be. Jarenlang trof je in dit rauwe stuk stad voornamelijk industrie. Maar daar waar vroeger de fruit- en sapbedrijven zaten, krijgen nu creatieve geesten de ruimte. Na kunstenaar Joep van Lieshout vestigde ook ontwerper Daan Roosegaarde hier zijn ‘droomfabriek’. Doen: bezoek de Floating Farm, een drijvende stal waar koeien relaxed liggen te herkauwen, maak een wandeling over het Dakpark, een prachtig aangelegde groenstrook met uitzicht over de haven en sluit de dag af met een borrel op het grootste terras van Rotterdam: Weelde.

 

HIGHLIGHTS DELFSHAVEN

10 x must sees en bezienswaardigheden in Delfshaven

 

Delfshaven400

Het is dit jaar 400 jaar geleden dat de Pilgrims vanuit Delfshaven naar Amerika vertrokken. Deze historische gebeurtenis bezorgde Delfshaven een plekje in de geschiedenisboeken. De vertrekhaven van de Pilgrims is vandaag de dag een thuishaven voor duizenden Rotterdammers. Sommigen zijn er geboren, anderen wonen er pas net. Samen veranderden zij het Hollandse haventje in een multiculturele microkosmos, een melting pot, so to speak.

Maak tijdens Delfshaven400 kennis met dit pareltje van Rotterdam, met een tal van activiteiten voor jong en oud. Waaronder de digitale tijdmachine TimeTransit, een expositie in de Pelgrimvaderskerk en speciale rondvaarten over de Schie. Zet daarnaast 16 juli t/m 8 augustus 2021 in je agenda. Dan gaat Delfshaven400 plaatsvinden zoals oorspronkelijk bedacht: Vier themaweekenden met muziek, dans, theater, exposities, optredens, voorstellingen, film en eten & drinken.

Plattegrond Delfshaven

Plattegrond Delfshaven

Met de Rotterdam Delfshaven OFFICIAL CITY MAP heb je alle informatie, die je nodig hebt om het gebied Delfshaven te verkennen, handig bij elkaar. Verdiep je in de verschillende thema's van het levendige stadsdeel en maak kennis met alle highlights van het pittorekse Historisch Delfshaven. Haal je gedrukte CITY MAP gratis bij de locaties van Rotterdam Tourist Information of in het gebied bij o.a. ontmoetingsplek Lil' Delfshaven.

Bekijk de online versie

Routes en rondleidingen

Wil je Delfshaven op eigen houtje beter leren kennen? Kies dan voor de fietsroute ‘Ontdek West op zijn best’ uit de brochure Ontdek Rotterdam. Deze fietsroute van 14 kilometer voert je vanaf het hart van de stad, steeds dieper Rotterdam West in. De brochure is te koop (€ 3,-) bij de locaties van Rotterdam Tourist Information en bevat nog een andere fietsroute en twee wandelroutes. Loop je liever en kies je voor digitaal? Pak dan je telefoon en download de gratis App van Rotterdam Routes. Met de Delfshavenroute dwaal door de straten van Delfshaven aan de hand van tips van buurtbewoner, historicus en stadsgids Ferrie Weeda.

Onder begeleiding Delfshaven ontdekken kan natuurlijk ook. Boek een georganiseerde tour bij Rotterdam Tour Mates en maak – zonder je druk te hoeven maken over de route – kennis met de creativiteit, innovatie en ondernemerschap in dit relatief onbekende deel van de stad. Wandelend, fietsend, steppend, varend of per bus: het kan allemaal.

2000-RotterdamMakeItHappen_VeraBos_15-8-2020_full8W2A9876 2000-RotterdamMakeItHappen_VeraBos_15-8-2020_full8W2A9876
Uitzicht vanaf het Dakpark op M4H en de Lee Towers

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie