Maatregelen COVID-19: Vanaf 1 juni worden de coronamaatregelen voorzichtig versoepeld. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Museumkwartier

Museumkwartier

Topmusea met een veelzijdig kunstaanbod

Museumkwartier

Oude meesters, moderne kunst, hedendaags design en potvisskeletten: de musea rondom het Museumpark bieden iedere cultuursnuiver wat wils. Het park is ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas en herbergt vele romantische plekjes en kunstwerken. In de zomermaanden is het Museumpark vaak décor van kleinschalige festivals, straattheater, openluchtbioscopen en markten. Rem Koolhaas ontwierp ook de Kunsthal, dat niet alleen vanwege het bijzondere gebouw een bezoekje verdient. Deze instelling – een museum is het officieel niet – presenteert cultuur in de breedste zin van het woord: oude kunst, nieuwe kunst, design, fotografie, van elitair tot populair. Museum Boijmans Van Beuningen heeft een indrukwekkende collectie met topstukken uit de vroege middeleeuwen tot de 21e eeuw. Bij Het Nieuwe Instituut ligt de focus op architectuur, mode, design en e-cultuur.

Aan het Museumpark liggen een paar opvallende, witte villa’s, in de stijl van het Nieuwe Bouwen. In één ervan huist het Chabot Museum, het andere is museumwoning Huis Sonneveld, dat laat zien hoe je anno jaren ’30 hypermodern kon wonen.

Voor kinderen is het Natuurhistorisch een aanrader. Er zijn fossielen, skeletten (zoals van een enórme potvis), opgezette dieren, dieren op sterk water en nog veel meer.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie