Ukraine: find the latest information regarding the ongoing situation and emergency traveling to the Netherlands

Gay Friendly Rotterdam

In Rotterdam is diversiteit de standaard. Hier leven 170 nationaliteiten plezierig met elkaar samen, en wordt die culturele rijkdom uitbundig gevierd. In deze stad, waar ‘anders zijn’ niet bestaat, omdat iedereen anders is, kan iedereen zichzelf zijn. Dit zijn de hotspots van de Rotterdamse LHBTQ+ scene.

Ontbijten, lunchen en dineren

Geen beter begin van je dag dan een bezoek aan Dekoffiebar aan de Karel Doormanstraat, te midden van high end modewinkels. Binnen geniet je van een bakje Italiaanse Buscaglione koffie op Chesterfieldbanken, en film noir op de bakstenen muren. Buiten, op het terras, geef je je ogen de kost aan al wat voorbij flaneert. Voor een fijne lunch met goed glas wijn ga je naar Nostra op de Van Oldebarneveltstraat, al sinds jaar en dag de plek waar een mix van gays en shoppende fashionista’s neerstrijkt.

Bomm is een van de nieuwste hotspots: dit sfeervolle restaurant in Kralingen biedt een uitgebreide kaart voor lunch en diner, maar lekker borrelen met hapjes kan ook. Tot slot is er FERRY aan de Westblaak, waar je vanaf 14.00 uur terecht kunt. Of je nu toe bent aan een kop thee op het terras, een (vegetarische) burger, een gin&tonic of de hele nacht dansen: hier ben je op het goede adres.

Rotterdam op derde plek als LGBTQI-vriendelijkste stad van de wereld

Volgens de ‘wellbeing’ index van Fitbit Gayrotterdam.nl

Cafés en barretjes

Op zoek naar een leuke plek om wat te drinken? De beste gay bars concentreren zich in het centrum van Rotterdam. Als je van het Churchillplein een lijntje trekt naar de Westblaak, en van de Westblaak naar de Mauritsweg, heb je de roze driehoek van Rotterdam te pakken. Begin op de Van Oldebarneveltstraat bij wijnbar Nostra, steek dan de straat over om de opzwepende vibe in Strano te ervaren, waar een jong en gemêleerd publiek er helemaal voor gaat. Eén deur verder vind je feesttent de Regenboog. In het kosmopolitische FERRY aan de Westblaak geniet je van cocktails en opzwepende muziek. Loge ’90 is een vaste waarde in Rotterdams gay night life en heeft het sfeertje van een buurtkroeg waar iedereen elkaar al kent. En is het inmiddels echt diep in de nacht? Dan begint het nét gezellig te worden bij Keerweer en, een stukje buiten de ‘roze driehoek’, Bonaparte op de Nieuwe Binnenweg. Wie had het over naar huis gaan?

Clubs en feesten

Hou je van dansen? Bij Strano is het elk weekend bal, en ook FERRY organiseert regelmatig club nights. Ook de grote clubs programmeren voor de LBGTQ+ scene en hun aanhang. Feesten als WTF in Villa Thalia worden goed bezocht, net als de feesten die op verschillende locaties opduiken, zoals Betty Ford Clinic en Cocktail Fest.

De meest legendarische club van de stad, dat vrijheid, tolerantie en ‘zijn wie je bent’ hoog in het vaandel heeft,  is Now&Wow, op de bovenste verdieping van de industriële Maassilo.

Een paar keer per jaar bereikt het gaylife in Rotterdam een hoogtepunt: tijdens de KoningsParade op Koningsdag (27 april 2021, 2020 gaat niet door vanwege het coronavirus) en de KeerWeerParade (gedurende Rotterdam Pride, 18 t/m 27 september 2020).

Roze Zaterdag 2021 of 2022

In 2021 zou de Roze Zaterdag in Rotterdam neerstrijken. Dit reizende festival weet jaarlijks LHBTQ+-ers uit heel Nederland op de been te krijgen. Een dag van feest en ontmoeting, met een demonstratief en politiek randje. Vanwege COVID-19 is de editie van 2020 in Leeuwarden uitgesteld en wordt waarschijnlijk verplaatst naar 2021. Mogelijk is Rotterdam dan in 2022 aan de beurt om de Roze Zaterdag te organiseren.

 

Uitgebreide kalender

Uitgebreide kalender

Hotspots

Hotspots

Maatschappelijke organisatie

Maatschappelijke organisatie

Share