12 plekken waar je vegetarisch kunt eten
Martine Mostert

12 plekken waar je vegetarisch kunt eten

In Rotterdam zijn er genoeg plekken waar je kunt eten als je geen dierlijke producten eet of wanneer je vlees een dagje wilt overslaan. Van sappige salades tot gekleurde burgers, Rotterdam heeft het allemaal! Kom een dagje culinair genieten en ontdek de vegetarische en veganistische gerechten bij deze culinaire locaties.

1. Aloha bar

Aloha Bar is gevestigd in het voormalige zwemparadijs Tropicana. Het is een restaurant, bar, stadspark en koffiebranderij in een. Het terras kijkt over de Maas waar je kunt genieten van de zonsondergang met een lekker hapje en drankje. Aloha Bar gooit nooit zomaar voedsel weg. Aloha Bar laat van overgebleven koffiedik paddenstoelen groeien en van overgebleven koffieschuim wordt heerlijke tiramisu gemaakt.

  • Met de Rotterdam Welcome Card krijg je een gratis portie oesterzwambitterballen (4 stuks) bij bestelling van twee cocktails of mocktails.

2. SLA

Bij SLA geloven ze erin dat het eten puur moet zijn. Puur eten is beter voor de mens en natuur. SLA zorgt ervoor dat je vol energie de deur uit loopt. De salades bevatten een hoge voedingswaarde en bevatten veel kleur, waardoor het een feestje is om de salade op te eten. De gerechten bestaan uit seizoensgebonden ingrediënten en zijn biologisch en lokaal verbouwd. SLA is te vinden op de Oude Binnenweg.

3. Bertmans

Bij Bertmans kun je terecht voor heerlijke vega(n) gerechten. Het menu is verrassend, voedzaam en seizoensgebonden. De gerechten zijn geïnspireerd door de keukens van verschillende culturen, maar gezondheid staat altijd centraal.

4. Picknick

Bij Picknick aan de Mariniersweg kan je de hele dag terecht voor ontbijt en lunch en als je nog een taart als dessert wilt, kan dat ook! Er worden verschillende bowls geserveerd als ontbijt en voor de lunch kan je kiezen uit verschillende sandwiches die worden geserveerd op een houten plank. Alle gerechten worden huisgemaakt en de ingrediënten zijn lokaal of regionaal verbouwd. De koffie die wordt geserveerd komt uit de koffiebranderij van Aloha Bar.

5. Veggie

In Kralingen zit het veganischtische Veggie. Ze serveren hier koffie, kleine snacks, smoothies en lunch. In alle gerechten komen de Braziliaanse roots van de eigenaren terug. De missie van Veggie is om mensen lekker te laten eten en te laten genieten en dieren een beter leven te bieden. Het interieur doet denken aan een knusse huiskamer en met een goede Braziliaanse koffie voelt het al snel als thuis.

6. Jack Bean

Bij Jack Bean kan je terecht voor veganistische fastfood gerechten. Het restaurant laat zien wat er allemaal mogelijk is met alleen plantaardige producten. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en avondeten met alleen plantaardige producten. Jack Bean gelooft erin dat het beter voor de planeet is als alle gerechten zo veel mogelijk lokaal worden geproduceerd. Met de locatie tegenover Rotterdam Centraal is het zeker een bezoekje waard!

A concrete jungle where vegan burgers are made

A concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vlees uit, en vegan in! De dames genieten van de gezonde en groene gerechten en leren alles over de beloftes van Jack Bean die bijdragen aan een mooie en duurzame wereld.

Lees het blog

7. SUE

Bij SUE kan je verantwoord snacken! Alle producten zijn vrij van suiker, gluten en lactose en zijn raw én vegan. SUE maakt veel gebruik van noten, kokos en andere natuurlijke ingrediënten. Een gezonde levensstijl hoeft niet te betekenen dat er geen ruimte meer is voor de zoete trek. Bij SUE werken ze met onbewerkte, natuurlijke suikers. SUE heeft twee locaties. De SUE bakery zit op de Goudsesingel en de zoetigheden kunnen niet verser worden dan daar. De andere locatie zit op de Karel Doormanstraat.

8. Op het Dak

Op het Dak heeft het grootste dakakker van Europa. Alle ingrediënten zijn vers en de meeste komen zelfs uit de eigen daktuin. Het is slechts een korte wandeling vanaf Rotterdam Centraal naar het Schieblock en wanneer je op de 7e etage bent aangekomen kun je genieten van de heerlijke ontbijtjes en lunches die er worden geserveerd. Als het goed weer is, kan je in de tuin zitten waar allerlei producten worden verbouwd en ben je omringd door het groen en de bijen die ervoor zorgen dat er elk jaar stadshoning is.

9. Happy Earth Kitchen

Op de hoek de Zwaanhals kan je genieten van 100% plantaardige producten. Je kunt hier genieten van lekkere ontbijtjes en lunches. Op de menukaart staan heerlijke ontbijtbowls en sandwiches, maar ook salades en zoetigheden. Daarnaast kun je hier ook terecht voor heerlijke koffie en smoothies.

10. Lot & Daan

Bij Lot & Daan aan het Gelderseplein kan je genieten van de sfeer van de Oude Haven. De lunchroom serveert vele opties, vegetarische en veganistische gerechten behoren tot die opties. Hier kun je de hele dag terecht voor een heerlijk ontbijt en bepaalt niemand wanneer je nu precies wakker wordt. Een ontbijtje om 15.00 uur is helemaal niet zo gek als je om 14.00 uur uit je bed komt. Natuurlijk staan ze ook klaar voor de vroege vogels en is de deur door de week al om 07.30 uur geopend.

11. Leaf Vegetarian

Bij Leaf Vegetarian kun je genieten van Aziatische specialiteiten. Je vindt hier een grote keuze aan vegetarische en vaak veganistische gerechten. Er worden geen vlees- of visproducten gebruikt bij het bereiden van de gerechten. Alle gerechten zijn gemaakt op basis van soja. Je vindt dit restaurant op het Oostmolenwerf.

12. Spirit

Spirit is een buffetrestaurant en je betaalt wat je opschept. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. Alles wordt hier huisgemaakt en is 100% biologisch en vegetarisch. Ook zijn hier genoeg vegan opties. De producten zijn seizoensgebonden, dus in de zomer kun je genieten van een frisse fruitsalade en in de winter van een stevige stamppot.

More food

8 x kleurrijke locaties

8 x kleurrijke locaties

Alle kleuren van de regenboog
Alle vegan hotspots

Alle vegan hotspots

in Rotterdam
Elise eet lekker én gezond bij saladebar SLA

Elise eet lekker én gezond bij saladebar SLA

Biologische saladebar