Markten in Rotterdam
Foodhallen

Markten in Rotterdam

De Markthal is niet de enige overdekte markt in Rotterdam. Op Katendrecht zit de Fenix Food Factory en als je de Rijnhavenbrug overloopt kom je bij de Foodhallen Rotterdam. Veel van hetzelfde? Helemaal niet. Op deze pagina lees je hoe onderscheidend deze indoormarkten zijn en dan heb je ook nog drie grote buitenmarkten!

Foodhallen Rotterdam

In Pakhuismeesteren op de Wilhelminapier zitten hotel Room Mate Bruno en de Foodhallen Rotterdam. Deze ruim opgezette indoor foodmarket heeft vijftien lokale standhouders met een divers aanbod: van Indonesisch tot pizza en van pintxos tot typisch Rotterdams. Je haalt je eten bij de diverse stands en eet het op in het midden aan grote tafels of in de zomer op het terras. Vergeet niet bij de bar een lekker drankje te halen.

Raymond bezoekt De Markthal

Raymond bezoekt De Markthal

Raymond komt, vooral in de donkere maanden van het jaar, graag in foodwalhalla de Markthal. De Rotterdam Tours biedt rondleidingen aan in de Markthal en gaf blogger Raymond de gelegenheid een kijkje achter de schermen te nemen en ondernemers te ontmoeten. Het was voor Raymond een inspirerende activiteit om nog meer over de Markthal te weten te komen.

Lees de blog

Markthal

De overdekte Markthal is de grootste toeristische trekpleister van Rotterdam. Door de combinatie met woningen heeft Rotterdam een wereldprimeur. De appartementen zijn in hoefijzervorm over de versmarkt gedrapeerd. Wie tussen de marktkramen door loopt en omhoog kijkt, ziet het kunstwerk ‘Horn of plenty’ (Hoorn des overvloeds) van Arno Coenen en Iris Roskam. Door dit grootste kunstwerk van Nederland wordt de Markthal ook wel de Nederlandse versie van de Sixtijnse Kapel genoemd. De Markthal is zeven dagen in de week open tot 20.00 uur ’s avonds.

Interesse in een kijkje achter de schermen? Geef je dan op voor een rondleiding met De Rotterdam Tours. Op dinsdag en zaterdag kun je je bezoek aan de Martkhal combineren met een bezoek aan de weekmarkt op de Binnenrotte.

De Markthal is uitgeroepen tot het beste winkelcentrum ter wereld

Bij de VIVA (Vision, Innovation, Value, Achievement) Best-of-the-Best Awards in 2017

Fenix Food Factory

De Fenix Food Factory is een versmarkt in Fenixloods 1 op Katendrecht. Je kunt van woensdag t/m zondag terecht voor ambachtelijke producten van onder andere Kaapse Brouwers, Blije Wijnen, Booij kaasmakers en Jordy’s Bakery. Bosch&deJong boekverkopers zorgt voor ‘verse’ literatuur.

Ook interessant voor jou

Openingstijden winkels

Openingstijden winkels

Wanneer kan je shoppen
Buitenmarkten

Buitenmarkten

Rotterdam heeft 3 grote markten
11 x biercafés in Rotterdam

11 x biercafés in Rotterdam

Naast eten ook een lekker drankje nuttigen