Bier drinken in Rotterdam
Adrienne Wildeman

Bier drinken in Rotterdam

In Rotterdam kun je goed terecht om bier te proeven, want als sinds de Middeleeuwen wordt het gerstenat gebrouwen in de Maasstad. Om je keuze iets makkelijker te maken hebben wij de beste biercafés, proeflokalen, pubs en brouwerijen op een rijtje gezet, proost!

 

Rotterdamse bierbrouwerijen

De tijden dat Rotterdam alleen bekend stond om Oranjeboom-bier zijn voorbij. Tegenwoordig zijn er bijna 20 brouwerijen in de stad en een deel daarvan heeft ook een proeflokaal. Kaapse Brouwers is de bekendste. De biertjes van deze brouwer zijn zelfs bij supermarkten en de Rotterdam Tourist Information te koop.

Het leukste is natuurlijk om Karel, Harrie en Carrie te proeven in de Fenix Food Factory op Katendrecht zelf, waar zij gevestigd zijn. In hun bierwinkeltje kun je ook nog tientallen bijzondere biertjes kopen van microbrouwerijen van over de hele wereld.

PS In het centrum kun je de Kaapse brouwsels (en nog wat andere bieren) proeven bij Kaapse Maria.

De Pelgrim

De oudste brouwerij van Rotterdam stamt uit…1996. De plaats waar ooit de Pilgrim Fathers vandaan naar Amerika vertrokken, is Stadsbrouwerij De Pelgrim gevestigd. Het ambachtelijk gebrouwen bier kan je in het voormalig gemeentehuis van Delfshaven proeven, al dan niet met een bijpassend gerecht.

Stadsbrouwerij Noordt

In een markant gebouw op een voormalig terrein van de Rotterdamse reinigingsdienst zit Stadsbrouwerij Noordt. De taproom is van woensdag t/m zondag geopend. Op vrijdag kun je ook een rondleiding krijgen.

Laurentius

Rotterdam en bierbrouwers gaan goed samen, want ze hebben dezelfde beschermheilige: Laurentius. Zijn naamdag wordt gevierd op 10 augustus. Toeval of niet, in de Laurenskerk zit pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw, geopend in het voorjaar en de (na)zomer.

Meer brouwerijen in Rotterdam

THOMS Stadsbrouwerij

THOMS Stadsbrouwerij

Sander ging bierproeven
Vessel 11

Vessel 11

Op Engelse wijze getapt
De Gele Kanarie

De Gele Kanarie

Getapt in de kelder

Bestel eens een kopstootje

Sla een jonge jenever achterover en blus het na met pils.

15x biercafés in Rotterdam

In Rotterdam kan je op veel plekken een pilsje drinken, maar waar moet je zijn voor de beste speciaalbieren? Wij hebben drie handen vol aan biercafés verzameld, van oude bruine kroegen tot hippe hotspots.

Proeflokaal Faas

In het Oude Noorden moet je voor een speciaalbiertje bij Proeflokaal Faas zijn. Ze hebben er 9 op de tap én meer dan 100 op fles!

Belgisch Biercafé Boudewijn

Zeg je ‘België’, dan zeg je ‘bier’. Niet alleen het interieur van Boudewijn doet denken aan onze Zuiderburen, maar ook het grote assortiment aan bieren: 24 van de tap en meer dan 200 op fles. Uiteraard worden er Belgische gerechten zoals garnalenkroketjes, mosselen en stoverij geserveerd. In de zomer is het goed toeven in de beschutte binnentuin.

Bierlokaal Locus Publicus

Bierlokaal Locus Publicus

Studentikoos in Kralingen
Proeflokaal Reijngoud

Proeflokaal Reijngoud

Inclusief zonnig terras
Bokaal

Bokaal

Hippe hotspot
Proeflokaal De Ooievaar

Proeflokaal De Ooievaar

Voor een jeneverproeverij
12x cocktails drinken in Rotterdam

12x cocktails drinken in Rotterdam

Weer eens wat anders dan bier