Bier drinken in Rotterdam
HOP Festival

Bier drinken in Rotterdam

In Rotterdam kun je goed terecht om bier te proeven, want als sinds de Middeleeuwen wordt het gerstenat gebrouwen in de Maasstad. Om je keuze iets makkelijker te maken hebben wij de beste biercafés, proeflokalen, pubs en brouwerijen op een rijtje gezet, proost!

 

Rotterdamse bierbrouwerijen

De tijden dat Rotterdam alleen bekend stond om Oranjeboom-bier zijn voorbij. Tegenwoordig zijn er bijna 20 brouwerijen in de stad en een deel daarvan heeft ook een proeflokaal. Kaapse Brouwers is de bekendste. De biertjes van deze brouwer zijn zelfs bij supermarkten en de Rotterdam Tourist Information te koop. In 2019 is het zelfs het officiële bier van het International Film Festival Rotterdam!

Het leukste is natuurlijk om Karel, Harrie en Carrie te proeven in de Fenix Food Factory op Katendrecht zelf, waar zij gevestigd zijn. In hun bierwinkeltje kun je ook nog tientallen bijzondere biertjes kopen van microbrouwerijen van over de hele wereld.

PS In het centrum kun je de Kaapse brouwsels (en nog wat andere bieren) proeven bij Kaapse Maria.

De Pelgrim

De oudste brouwerij van Rotterdam stamt uit…1996. De plaats waar ooit de Pilgrim Fathers vandaan naar Amerika vertrokken, is Stadsbrouwerij De Pelgrim gevestigd. Het ambachtelijk gebrouwen bier kan je in het voormalig gemeentehuis van Delfshaven proeven, al dan niet met een bijpassend gerecht.

Stadsbrouwerij Noordt

In een markant gebouw op een voormalig terrein van de Rotterdamse reinigingsdienst zit Stadsbrouwerij Noordt. De taproom is van woensdag t/m zondag geopend. Op vrijdag kun je ook een rondleiding krijgen.

Meer brouwerijen in Rotterdam

Blog: THOMS Stadsbrouwerij

Blog: THOMS Stadsbrouwerij

Sander ging bierproeven
Vessel 11

Vessel 11

Op Engelse wijze getapt.
Eurotrash United

Eurotrash United

Bier, kunst en muziek komen samen.

Pop-up proeflokaal

Rotterdam en bierbrouwers gaan goed samen, want ze hebben dezelfde beschermheilige: Laurentius. Zijn naamdag wordt gevierd op 10 augustus. Toeval of niet, in de Laurenskerk zit pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw.

11x biercafés in Rotterdam

In Rotterdam kan je op veel plekken een pilsje drinken, maar waar moet je zijn voor de beste speciaalbieren? Wij hebben een elftal aan biercafés verzameld, van oude bruine kroegen tot hippe hotspots. In de laatste categorie valt de onlangs gelande Gele Kanarie(blog van Lisette). Er zijn meer dan 35 flesbieren te krijgen en op de tap bijna 10, waaronder het in de kelder gebrouwde eigen biertje.

Proeflokaal Faas

In het Oude Noorden moet je voor een speciaalbiertje bij Proeflokaal Faas zijn. Ze hebben er 9 op de tap én meer dan 100 op fles!

Belgisch Biercafé Boudewijn

Zeg je ‘België’, dan zeg je ‘bier’. Niet alleen het interieur van Boudewijn doet denken aan onze Zuiderburen, maar ook het grote assortiment aan bieren: 24 van de tap en meer dan 200 op fles. Uiteraard worden er Belgische gerechten zoals garnalenkroketjes, mosselen en stoverij geserveerd. In de zomer is het goed toeven in de beschutte binnentuin.

Bierlokaal Locus Publicus

Bierlokaal Locus Publicus

Studentikoos in Kralingen.
Proeflokaal Reijngoud

Proeflokaal Reijngoud

Inclusief zonnig terras.
Bokaal

Bokaal

Ook een hippe hotspot.

Bestel eens een kopstootje

Sla een jonge jenever achterover en blus het na met pils.
Biergarten

Biergarten

Grote pullen bier à la Oktoberfest drink je bij Biergarten. Je lederhosen kun je thuis laten, want het is juist een oase van hipheid. Ook handig: Rotterdam Centraal Station is dichtbij, dus je kunt gemakkelijk met het openbaar vervoer naar huis.

Meer over Biergarten
Proeflokaal De Ooievaar

Proeflokaal De Ooievaar

Voor een jeneverproeverij
Nationaal Jenevermuseum

Nationaal Jenevermuseum

Steek wat op in het museum
12x cocktails drinken in Rotterdam

12x cocktails drinken in Rotterdam

Weer eens wat anders dan bier
Mensen staan buiten aan tafels te drinken

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie