Ukraine: find the latest information regarding the ongoing situation and emergency traveling to the Netherlands

8 x kleurrijke locaties
Iris van den Broek - Witte Aap

8 x kleurrijke locaties

Op zoek naar kleurrijke locaties in Rotterdam? Ontdek dan deze 8 hotspots!

1. De Gele Kanarie

Op de hoek van de Goudsesingel en de Mariniersweg vind je het nieuwe bier en spijs paradijs De Gele Kanarie. De inrichting van De Gele Kanarie doet je wellicht denken aan de cafés Bokaal en Weena, de andere zaken van eigenaren Ron de Jong en Dave Heijnen. Je kunt bij De Gele Kanarie terecht voor lunch, diner en diverse soorten bieren, wijnen en mixdranken. Op de tap hebben ze ook een eigen gebouwen biertje: DGK ofwel Gele Kanarie. Natuurlijk vernoemd naar Rotterdammer Martin van Waardenberg die met een gele kanarie een pilsje bedoelt. Het eigen bier wordt in huis gebrouwen, in de kelder van het restaurant. Je ziet de grote biervaten door de glazen vloer bij het podium en bij de wc’s in de kelder is de brouwerij ook op ooghoogte te bewonderen.

2. Groene Passage

In de Groene Passage staat mens-, dier- en milieuvriendelijk winkelen centraal. Je vindt er onder andere supermarkt Gimsel voor natuurlijke voeding en cosmetica, Van Binnen natuurlijk wonen en de Wereldwinkel met fairtrade producten. Om je energie weer op peil te krijgen, ontbijt, lunch of diner je bij Spirit waar alles 100% biologisch en 100% vegetarisch is

3. Blue City

3. Blue City

Een zwembad vol mogelijkheden, dat is BlueCity, het voormalig zwembad Tropicana. Het is een speeltuin voor circulaire bedrijven, waar ze met brein, ballen, lef en lol afkoersen op een economie waarin afval niet bestaat. De wildwaterbaan van het zwembad is tegenwoordig het onderkomen van de populaire Aloha Bar.

Bezoek Blue City en Aloha Bar

4. De Witte Aap

In 2009 werd De Witte Aap door Lonely Planet uitgeroepen tot beste bar ter wereld. Hier moet je dus naar toe als je in Rotterdam bent! Gelegen op de bruisende Witte de Withstraat, gaat de deur hier om één uur ’s middags open en pas in de zeer late uurtjes weer dicht. Dankzij het verwarmde terras kun je er het hele jaar buiten zitten, op zaterdag draaien er dj’s. Leuke fact: het pand van De Witte Aap stamt uit 1888 en was tot aan de oorlog een kruidenierswinkel.

5. Rozey

Rozey aan de Wijnhaven is het allereerste restaurant in Nederland waar je een hele avond onbeperkt vega en vegan kunt dineren voor een vaste prijs. Alle 55 gerechten van het all inclusive-menu zijn zelf ontworpen met eerlijke producten waarbij vleesvervangers, heerlijke sauzen en verse groenten de boventoon voeren.

6. De Blauwe Verbinding

6. De Blauwe Verbinding

Een 15 km unieke waterverbinding die het Zuiderpark met de Zuidpolder van Barendrecht verbindt.

7. Roodkapje

Tegendraads en nomadisch kunstenplatform Roodkapje is de gezamenlijke huiskamer, expositieruimte en een ondergronds laboratorium voor kunst, muziek & eten. In 2011 werd Burgertrut door Roodkapje gestart als innovatieve vorm van cultureel ondernemerschap. Onder het motto “Eat, Drink & Support Art!” opende het restaurant naast Roodkapje’s expositieruimte aan de Meent. Het eerste gespecialiseerde hamburgerrestaurant van de stad werd al snel een authentieke aanwaaiplek annex kantine voor personeel, achterban, toevallige en minder toevallige voorbijgangers. Sindsdien zwerft ze door de stad, achtervolgd door een vaste schare fans. De huidige locatie van Burgertrut is aan het Delftseplein 39.

8. De Zondebok & Het Zwarte Schaap

De Zondebok & Het Zwarte Schaap is een fijne en gezellige hotspot op de hoek van de Witte de Withstraat en de Eendrachtsweg. In ’t Schaap bieden ze een gevarieerd aanbod aan whisky’s en een breed assortiment aan wijnen. Waar de naam vandaan komt? Het café is opgericht door ex-personeel van populaire horecalocaties in de stad. Als je van rock & roll en drum & bass houdt dan ben je hier op het juiste adres!