In Rotterdam met kinderen

#rotterdamKIDS

Guido Pijper

In Rotterdam met kinderen

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming of een leuk dagje uit met kids? In Rotterdam is er ontzettend veel te doen en te ontdekken. Geniet op of aan het water, ga op onderzoek uit in een musea of klim en klauter in één van de parken of indoor speelparadijzen: in Rotterdam kan het allemaal!

Zien, ontdekken en geloven

In Rotterdam zijn er genoeg plekken waar je kids hun ogen uit kunnen kijken. Neem bijvoorbeeld Diergaarde Blijdorp. De kleinste en grootste dieren zijn in deze dierentuin te bewonderen. Maar er is ook genoeg zelf te ontdekken, bijvoorbeeld in het Oceanium door waterproefjes te doen en door met een microscoop naar garnaaltjes en larven te kijken. Is het aan het regenen? Geen probleem. Diergaarde Blijdorp heeft veel plekken die overdekt zijn, ook een speeltuin, namelijk de Biotopia. Over speeltuinen gesproken. Mochten de kids even los willen gaan, dan kunnen ze dat in de grote speeltoren van de Oewanja Kinderjungle, dat ook een gedeelte speciaal voor peuters en kleuters heeft.

Iets compacter is Miniworld; De tofte en mooiste plekken zijn hier in het klein in details te zien. Bekijk de indrukwekkende haven, de mooiste en oudste gebouwen van Rotterdam of zie hoe de binnenstad van Rotterdam er in de avond uitziet. Miniworld is leuk als je een uurtje of twee bezig wilt zijn, terwijl je in Blijdorp makkelijk twee dagen kunt ronddwalen.

Villa Zebra is kindermuseum voor beeldende kunst, waar de kleintjes spelenderwijs in aanraking komende met de hedendaagse kunst. De vijf speel- en kunstinstallaties van ZELF! zijn in samenwerking met kunstenaars speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Zijn je kids iets ouder, dan kunnen ze de tentoonstelling De Moestuin bezoeken. Een zoektocht naar hoe we ons in de toekomst kunnen gedragen.

Villa-Zebra,-Diergaarde-Blijdorp-en-Miniworld Villa-Zebra,-Diergaarde-Blijdorp-en-Miniworld
Tickets To De Toekomst in Villa Zebra, Diergaarde Blijdorp, Rotterdam in Miniworld

Ontdekken en doen

Als de kids zelf meer bezig willen zijn, dan zijn er genoeg andere opties in Rotterdam.
Zo kan je bij zorgboerderij Buytenhof in Rhoon gedurende het hele jaar zelf je appels plukken. Bijvoorbeeld om er thuis appelmoes of een appeltaart mee te maken. In het winkeltje vind je bovendien allerlei producten die uit de eigen tuin komen. En natuurlijk zijn er hier, zoals het hoort bij een boerderij, dieren die je kunt aaien en voeden.

Hoewel er bij Belevenisboerderij Schieveen veel minder te plukken valt, kun je hier wel de lammetjes een flesje melk geven. Erg leuk, vooral de peuters vinden het geweldig. En ben je ze kwijt, dan zullen we vast in het hooi aan het spelen zijn.

Heb je behoefte aan wat minder beweging , maar wil je toch lekker bezig zijn, bezoek dan het KunsthalLAB in de Kunsthal. Zo is er elke zondag van 14.00 tot 16.00 een leuke workshop, waarbij je je eigen circusact, schoenmonster of goocheltruc kunt tekenen, schilderen, kleuren of maken. Je kunt ook je eigen tentoonstelling creëren en die tentoonstellen in één van de hallen. In de Ontdekhoek kunnen meisjes en jongens van 4 tot 14 jaar proefjes doen. Maak een zeilbootje, chips van aardappels of bouw een dam van keien. Voor de kleintjes (tot 4 jaar) is er een peuterochtend. Zij kunnen een knikkerbaan maken, met een veer leren schijven, bruggen bouwen, zelf een puzzel maken en nog veel meer.

Het Maritiem Museum Rotterdam is een echt familiemuseum. Kinderen kunnen hier op avontuur in de haven van Professor Plons, waarin spelenderwijs kennis wordt gemaakt met schepen, kranen, de haven en het scheepstransport. Het museum heeft nu ook een buitengedeelte, waar een kijkje genomen kan worden aan boord van werkende schepen en kranen.

Klimmen en klauteren

Als de kinderen echt hun energie kwijt moeten, dan kun je het best naar één van de indoor speelparadijzen gaan in Rotterdam. Gelukkig zijn er meerdere te vinden in Rotterdam en omgeving.

Zo heeft Monkey Town naast een vestiging in Rotterdam Zuid er ook één in Delft en Rijswijk, wat prima aan te rijden is. Leuk om te weten: De Happy Italy in Rotterdam Noord heeft een eigen mini Monkey Town! Iets centraler in Rotterdam ligt Avontura in de Schiecentrale. Hoewel de Ballebak in Ommoord of Rotterdam Zuid iets kleiner is, hebben ze er een hele grote ballenbak, waar de kids helemaal los in kunnen.

Ben je meer op zoek naar een plek waarbij je ook naar buiten kan, dan moet je naar Plaswijckpark. Het binnen gedeelte (Huis in de Heuvel) is een binnenspeelhuis van opa en oma Van der Plas waar de kiddo’s op de trampolines in vorm van bedden kunnen springen en kunnen hollen, klauteren en kruipen door een wirwar van geheime tunnels en gangen. Meer outdoor gericht, dan kun je hart op in het Kralingse Bos bij Klimpark Fun Forest.

Speeltuinen en buiten

Speeltuinen in Rotterdam zijn er overal te vinden. Niet altijd gratis (soms betaal je er maximaal een euro), maar altijd is er genoeg te doen en beleven. De Speeldernis, Speeltuin 110 Morgen, de Torteltuin en de speeltuin van het Vroesenpark zijn een aantal van de vele speeltuinen die Rotterdam rijk is. Iets buiten Rotterdam kun je Speeltuin De Kievit vinden, een speeltuin met een oppervlakte van 10.000 m2, zwembaden en een kleine kinderboerderij. Kinderboerderijen zijn er in Rotterdam overigens ook te vinden, zoals De Kraal in het Kralingse Bos en De Wilgenhof in Schiebroek.
Check rotterdam.nl voor een overzicht van alle kinderboerderijen in Rotterdam.

Verjaardag vieren?

Op veel locaties is er de mogelijkheid om een ruimte af te huren en vriendjes en vriendinnetjes te ontvangen. Vaak worden de mogelijkheden en voorwaarden beschreven op de websites van de locaties.

Overzicht

1. Diergaarde Blijdorp Blijdorplaan 8
2. Miniworld Weena 745
3. Villa Zebra Stieltjesstraat 21
4. Zorgboerderij Buytenhof Rijsdijk 98
5. Belevenisboerderij Schieveen Oude Bovendijk 220
6. Kunsthal (KunsthalLAB) Museumpark
7. De Ontdekhoek Schuttersweg 76
8. Maritiem Museum Rotterdam Leuvehaven 1
9. Monkey Town Akkeroord 10
10. Avontura Sint-Jobsweg 11
11. De Ballebak Ommoordsehof 3
12. Plaswijckpark Ringdijk 20
13 Klimpark Fun Forest Langepad 71
14. De Speeldernis Roel Langerakweg 25B
15. Speeltuin 110 Morgen Minosstraat 6
16. De Torteltuin Van Enckevoirtlaan 6
17. Speeltuin Vroesenpark Vroesenpark
18. Speeltuin De Kievit Wilgenlaan 5 (Berkel en Rodenrijs)
19. Kinderboerderij De Kraal Langepad 60
20. Kinderboerderij De Wilgenhof Ringdijk 76

 

Bekijk de kaart in Google maps.
Meer spots voor kids kun je vinden ons uitgebreider overzicht.

Overzicht Overzicht
Folder #rotterdamKIDS

Folder #rotterdamKIDS

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming met kids? In Rotterdam is er ontzettend veel te doen en te ontdekken. Genieten op of aan het water, op onderzoek in een van de musea of klimmen en klauteren in een van de parken: in Rotterdam kan het allemaal. Ontdek de folder #rotterdamKIDS voor meer informatie over alle leuke dingen die er in Rotterdam te doen zijn.
Bekijk de folder!
Zomervakantie

Zomervakantie

5 tips voor de zomervakantie
48 uur met de kids in Rotterdam

48 uur met de kids in Rotterdam

Attracties, restaurants en hotels
Kids & The City

Kids & The City

Geschreven door Eva Munnik
Collage-van-foto's-van-locaties-voor-kinderen Collage-van-foto's-van-locaties-voor-kinderen
Monkey Town, het binnengedeelte bij Plaswijckpark en nog een keer Monkey Town