Yellowstraps & YVES

24 november 2022

Jazz of Wereldmuziek

Rotterdam wat hebben wij een treat for jullie! De Amsterdam-based alternative r&b en hiphop artiest YVES en Rwanda-born, Brussel-based duo YellowStraps komen naar BIRD! Pak je agenda en noteer: zaterdag 9 april, want deze wil je niet missen!**

YellowStraps

Na een spetterende optreden tijdens de online editie van BIRDfest in 2020, is de duo met liveband eindelijk in real life te zien in BIRD. Ze combineren warme, elektronische beats met soulvolle hiphop en jazz. De melodieën blijven continu aanstekelijk en de twee autodidactische broers weten hun stijl door de jaren heen herkenbaar te houden. In 2016 brachten zij hun ep Mellow uit met major producer Le Motel en sindsdien verliezen Vice, Complex en BBC het duo niet meer uit het oog. In 2020 YellowStraps hun eigen label, Haliblue Records, en dropte direct hun ep Goldress.

YVES

Maak kennis met alternative r&b en hiphop artiest YVES! Na een geweldige debuut ep SADDERDAYS en de shows die daarna volgde heeft YVES de smaak te pakken. Met vorig jaar zijn tweede project heeft zijn muzikale veelzijdigheid een waardig vervolg gekregen. Fresh uit de covid break onderweg naar zijn derde project, wil YVES samen met zijn vaste live band Multibeat, Ginge en Nathan Badu het vervolg van zijn muzikale journey met een groter publiek delen. Next stop: BIRD!

BIRD

Podium, club en restaurant BIRD bevindt zich onder de Hofbogen in Rotterdam en biedt een programma vol jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronica. In de vorige eeuw stond het gebied rond de Hofbogen al in het teken van een rijke muziektraditie. De eerste generatie Surinamers en zeelieden introduceerden hier soul, funk en r&b vanuit Amerika. Bird wil dit jazzverleden niet alleen een nieuw leven inblazen, maar updaten naar de 21ste eeuw.

Adres & Contact

Specifieke tijden

  • 24 november 2022, 20:15-22:15

Meer in BIRD

t/m 24 november 2022
Sammie Sedano (Afteract)

Sammie Sedano (Afteract)

Sammie Sedano schrijft over de zoektocht naar eigen identiteit van een jonge maker in de grote stad.

Pop en Rock
t/m 24 november 2022
Linde Schöne

Linde Schöne

Linde Schöne

Pop en Rock
t/m 24 november 2022
360 Degrees: Chaos in The CBD

360 Degrees: Chaos in The CBD

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en electronica gemaakt worden.

Dance