Trouble Soon Be Over (Try-Out)


Om het werk enigszins te verzachten zongen slaven werkliederen op de katoenvelden van de Mississippi Delta. Op zondag werd er gezongen in de kerk. Aangezien de slaven geen trommels en andere “eigen” instrumenten mochten gebruiken, spelen de gitaar, banjo, ukelele en mondharmonica een grote rol in de muziek.

Rond 1900 ontstond er een fascinerend nieuw geluid; getekend door het zware werk, en doordrenkt van grote passie voor het leven van alledag; The Blues. Het ontstaan van The Blues zal later van cruciaal belang blijken voor de ontwikkeling van de jazz, rock’n’roll, soul en uiteindelijk onze hedendaagse popmuziek. Trouble Soon Be Over is een muzikaal theaterstuk over het ontstaan van de Blues en onze hedendaagse popmuziek. Verteller is ex-KRO radiopresentator Marc Stakenburg. De muziek wordt live ten gehore gebracht door twee specialisten op het gebied van Mississippi Delta Blues en andere vooroorlogse stijlen: Frederique Spigt en Big Bo. 

Kantine Walhalla

Kantine Walhalla is een dependance van Theater Walhalla, in een oude arbeiderskantine in de Fenixloodsen op Katendrecht.

Adres & Contact

Prijsoverzicht


  • €15,-


Share

Meer in Kantine Walhalla

Meer jazz en wereldmuziek

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card