Sterke verhalen

16 november 2019 t/m 17 mei 2020

Tentoonstelling, Uitgelicht

In de tentoonstelling Sterke verhalen laat het Nederlands Fotomuseum een verscheidenheid aan visuele verhalen uit de rijke collectie zien. Verwacht een mix van historische en eigentijdse fotografie, thema’s en onderwerpen, professionele en amateurfotografen. En uiteraard allen visueel sterk. Bovendien past de tentoonstelling in de nieuwe koers van het museum waarbij fotografie uit Nederland centraal staat en in het bijzonder de rijke museumcollectie.

De verhalen


Sterke verhalen
 bestaat uit tien hoofdstukken. Ieder hoofdstuk stelt een actueel maatschappelijk of juist alledaags thema aan de orde, zoals macht, migratie, rijkdom of voetbal. Telkens plaatsen twee fotoseries het thema in een ander perspectief, waardoor het kijken voorop wordt geplaatst. De tentoonstelling opent met het bijzondere levensverhaal van Hein Wertheimer, de founding father van het Nederlands Fotomuseum. Klik hier voor een lijst van de andere thema’s en fotografen.

Lezingen en discussies
Hart van de tentoonstelling Sterke verhalen is een ruimte waar het collectieverhaal en verzamelbeleid van het museum wordt verteld en waar regelmatig lezingen en levendige discussies plaatsvinden bijvoorbeeld over sportfotografie of over het verschil tussen amateur en professioneel fotograaf.

Foto: Cas Oorthuys

Share

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum beheert sinds eind jaren 80 een groot deel van het fotografisch erfgoed in Nederland. Ook organiseert het museum internationale tentoonstellingen over fotografie, waarbij de leidraad wordt gevormd door de sterke documentaire traditie en de vernieuwing daarvan. De ene keer staat een...

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 17:00
Woensdag 11:00 - 17:00
Donderdag 11:00 - 17:00
Vrijdag 11:00 - 17:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Meer in Nederlands Fotomuseum

t/m 9 december 2019
De collectie belicht door Bertien van Manen

De collectie belicht door Bertien van Manen

Bertien van Manen maakt een keuze uit de rijke museumcollectie en vertelt daarover.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie