Slotweekend: Boijmans langer open

24, 25, 26 mei

Highlights, Hoogtepunt, Tentoonstelling

Tijdens het feestelijke slotweekend van vrijdag 24 mei t/m zondag 26 mei is het museum op vrijdag en zondag tot 19.00 uur open, pakt Boijmans op de zaterdagavond uit met een bauhausfest, kan je zondagmorgen een yogales volgen in het bauhaus en tal van andere activiteiten. De allerlaatste kans om het museum te bezoeken voor de renovatie van het museumgebouw van start gaat.

Lopende tentoonstellingen
Natuurlijk zijn de lopende tentoonstellingen in dit slotweekend te bezoeken:’nederland ? bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld‘, ‘Als de luiken sluiten – Hoogtepunten uit de collectie‘ en ‘Co Westerik – Dagelijkse Verwondering‘. Hijs voor een laatste keer je jas in de merry-go-round van Wieki Somers, werp een oneindige blik in Yayoi Kusama’s spiegelkamer en laat je haar hangen in de video-installatie van Pipilotti Rist.

Programma
Op zaterdagavond 25 mei is Museum Boijmans Van Beuningen omgetoverd tot een bauhausfest. Een feest zoals deze ook in Dessau al georganiseerd werden. Performers in kostuums geïnspireerd op het Triadisches Ballet van Oskar Schlemmer bewegen zich door het museum. Toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen. Online tickets €17,50 en koop je hier.

Op zondagmorgen organiseert het museum in samenwerking met Yogaground een yogales in de Vorkurs van de tentoonstelling. Deze vooropleiding had binnen het Bauhaus het doel studenten traditionele opvattingen over ontwerpen te doen loslaten. Een onderdeel van de opleiding waren yogaoefeningen.
Online tickets €15,- en koop je hier.

Foto’s: Aad Hoogendoorn

Museum Boijmans Van Beuningen

Nederlandse en Europese topstukken geven in Museum Boijmans Van Beuningen een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design. Op 26 mei 2019 is het museum voorlopig voor het laatst geopend.

Adres & Contact

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag 11:00 - 19:00
Zaterdag 19:00 - 23:00
Zondag 09:30 - 10:30

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

van €15, 00 t/m €17, 50

Meer in Museum Boijmans Van Beuningen

t/m 26 mei 2019
bauhausfest

bauhausfest

Het museum wordt omgetoverd tot een bauhausfest.

Tentoonstelling
t/m 27 mei 2019
Bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld

Bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld

Voordat de grootschalige vernieuwing van start gaat, pakt Museum Boijmans Van Beuningen nog één keer groots uit met deze tentoonstelling met bijna 800 objecten - kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, foto’s, typografie en architectuur.

Highlights, Tentoonstelling, Toptentoonstellingen
t/m 27 mei 2019
Als de luiken sluiten. Hoogtepunten uit de collectie

Als de luiken sluiten. Hoogtepunten uit de collectie

Bekijk topstukken van o.a. Jheronimus Bosch, te zien in de Robbrecht en Daem zalen.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie