Science Fiction. A Journey Into The Unknown (AL)

16 maart 2019 t/m 30 juni 2019

Tentoonstelling, Toptentoonstellingen

De tentoonstelling neemt je mee op ontdekkingstocht door de verschillende genres van science-fiction en plaatst het onderwerp hiermee in een nieuw perspectief. De wortels van het science-fictiongenre komen aan bod met werk van pioniers als Jules Verne en Ray Harryhausen.

Reis door de tijd en ruimte met filmfragmenten, originele manuscripten, hedendaagse kunst en filmattributen. Er zijn kunstwerken en interactieve installaties te zien, naast vele kostuums, maskers, modellen en attributen uit filmklassiekers als Star Wars, Star Trek, Interstellar, Close Encounters, District 9, Alien, Jurassic Park en Godzilla.

Samenwerking

De tentoonstelling is samengesteld en georganiseerd door Barbican International Enterprises, in coproductie met Brandts – Museum of Art & Visual Culture, Denemarken en Onassis Cultural Centre, Griekenland.

Share

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, in een opvallend gebouw ontworpen door het Rotterdamse bureau OMA/Rem Koolhaas, werd geopend in 1992.

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Meer in Kunsthal Rotterdam

t/m 8 juli 2019
Kunsthal Light #20 Joris Strijbos. Sirenen

Kunsthal Light #20 Joris Strijbos. Sirenen

Een 'site-specific' geluidsinstallatie bestaande uit roterende buizen met luidsprekers.

Tentoonstelling
t/m 2 september 2019
De Duizelingwekkende verbeelding van Piranesi

De Duizelingwekkende verbeelding van Piranesi

Voor het eerst in tien jaar is weer een grote Piranesi-tentoonstelling in Nederland te zien. De grootste prentkunstenaar van zijn tijd.

Tentoonstelling
t/m 16 september 2019
Street Dreams: How HipHop took over Fashion

Street Dreams: How HipHop took over Fashion

Kunsthal Rotterdam presenteert in de zomer van 2019 in samenwerking met het HipHopHuis en gastcurator Lee Stuart een tentoonstelling over hiphop en haar invloed op mode en lifestyle.

Hoogtepunt, Tentoonstelling, Toptentoonstellingen

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie