Rotterdam Philharmonisch Gergiev Festival

12, 13, 14, 15 september

Muziekfestival

Deze festivaleditie is er volop aandacht voor de rijke Franse muziekgeschiedenis en vindt plaats in de Doelen en LantarenVenster. Twee topdirigenten Lahav Shani en Valery Gergiev verzorgen een bijzondere opening en brengen samen met de blazers van het Rotterdams Philharmonisch Orkest het concert voor piano en blaasinstrumenten van Stravinsky.


Programma

Franse meesterwerken worden gecombineerd met minder bekend werk en een opdrachtcompositie van Thierry Escaich. Ook zeer succesvolle artiesten van eerdere edities als Yulia Matochkina en Thierry Escaich maken weer hun opwachting.

Verder spelen de gebroeders Jussen speciaal voor het festival een Frans programma, waarbij Debussy en Ravel niet zullen ontbreken. Ook is er een familievoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Het festival sluit af met het zinderende muziekdrama La damnation de Faust.

Het festival vindt dit jaar plaats in de Doelen, de Laurenskerk en LantarenVenster.

Foto: Guido Pijper

Adres & Contact

Specifieke openingstijden

  • 12 september 2019
  • 13 september 2019
  • 14 september 2019
  • 15 september 2019

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie