Romeo en Julia

22 feb 2018 - 23 feb 2018

Niemand weet waarom de haat begon. Twee families hebben een vete, al decennia lang. De polarisatie heeft zijn giftige invloed in het dagelijks leven van de stad. Jonge mannen bezwijken onder groepsdruk en zoeken de confrontatie. Beide partijen beweren voor vrede te zijn, maar het is een vrede die met geweld in stand gehouden moet worden. Tussen al het geweld, het testosteron en de wraaklust is er een sprankje licht: Romeo en Julia. Twee jonge mensen die met liefde de wereld kunnen veranderen.

Regisseur Marcus Azzini houdt van de ongepolijste schoonheid van Shakespeares klassieker over de krachten die boven alles uitstijgen: haat en liefde. Twee geliefden kiezen voor elkaar, recht tegen de stroom in, maar hun radicaliteit leidt tot zelfvernietiging. Intussen hebben ze wel ruimte voor verandering gemaakt. Liefde is kennelijk niet genoeg; er zijn slachtoffers nodig om de haat te doorbreken.

Openings­tijden

22 feb 2018 20:30
23 feb 2018 20:30

Theater Rotterdam Schouwburg

TR Schouwburg is een plek voor dans, toneel en muziektheater voor een breed publiek – van de allerkleinsten tot en met de meest doorgewinterde operaliefhebber. Theater Rotterdam is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam.

Adres & Contact

Prijsoverzicht


  • €10,- t/m €21,-


Share

Meer in Theater Rotterdam Schouwburg

Meer highlights

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card