Robert Mapplethorpe, een perfectionist

Eind juni komt er een Naked Tour bij deze tentoonstelling.

Kunsthal Rotterdam presenteert een groots retrospectief over het leven en werk van Robert Mapplethorpe (1946 -1989), een van de meest invloedrijke kunstenaars en fotografen van de 20ste eeuw. De tentoonstelling biedt een indrukwekkend overzicht van zijn hele carrière, van zijn eerste werken eind jaren zestig tot aan zijn vroegtijdige dood.

De ruim 200 werken schijnen een nieuw licht op de belangrijkste genres in zijn fotografie: portretten - vooral van zijn vrienden, beroemdheden en zelfportretten - naakt en stillevens. Zeldzame brieven, boeken en aantekeningen tonen de persoonlijke band van Mapplethorpe met zijn modellen, zijn talent om een succesvolle studio te runnen en zijn ambitie om fotografie te verheffen tot de status van beeldende kunst. De tentoonstelling geeft inzicht in de manier van werken van de kunstenaar en presenteert zijn experimentele en improviserende kant naast de esthetische en technische perfectie van zijn werk.

Beelden:
- Robert Mapplethorpe - Self-Portrait (1975). Jointly acquired by the Los Angeles County Museum of Art and The J. Paul Getty Trust.
- Robert Mapplethorpe - Self-Portrait (1980). Los Angeles County Museum of Art and The J. Paul Getty Trust

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, in een opvallend gebouw ontworpen door het Rotterdamse bureau OMA/Rem Koolhaas, werd geopend in 1992.

Adres & Contact

Prijstoelichting


diverse reducties mogelijk

Share

Meer in Kunsthal Rotterdam

Meer highlights

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card