Pleinbioscoop


Een ideale besteding van je Rotterdamse zomeravond, dat is de Pleinbioscoop. In het Museumpark geniet je negentien dagen lang van prachtfilms onder de sterrenhemel. Soms met wel duizenden mensen tegelijk. Waar je zit bepaal jij, want je zet je gehuurde klapstoeltje zelf op het plein. Gelukkig is het scherm zó groot (vijftien bij vijfentwintig meter) dat je altijd goed zit. Vóór de film, in de ondergaande zon, is de Pleinbioscoop het grootste terras van Nederland. In 2017 vindt de Pleinbios plaats van 9 t/m 27 augustus.

Filmprogramma: alle negentien goed
De Pleinbioscoop Rotterdam vertoont de mooiste titels van het afgelopen jaar. Art house toppers en de betere Hollywood kaskrakers. Ook staat de Pleinbios bekend om nostalgische klassiekers, de allerlaatste kans om die nog eens op groot scherm te zien. Voor alle titels geldt: dit is er eentje die je gezien moet hebben.

Altijd een bijzondere avond
De Pleinbioscoop is meer dan alleen een filmpje kijken. Hapjes, drankjes, bijpassende livemuziek en performances, korte voorfilms en speciale gasten: altijd een extra ingrediënt om de avond bijzonder te maken.

Fotograaf: Fleur Beerthuis.

Museumpark

Het Museumpark is onderverdeeld in vier zones: een bestrate zone, een romantische zone met bomen en een wandelbrug, een geasfalteerde stadszone voor evenementen en een strakke boomgaard.

Adres & Contact

Share

Meer festivals

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card