Pim Palsgraaf - In the absence of light


Voor Kunsthal Light #15 neemt het rauwe ruimtelijke werk van de Rotterdamse kunstenaar Pim Palsgraaf (1979) als een parasiet bezit van het gebouw. Langzaam maar zeker grijpen zijn bouwwerken in op het beton, ijzer en glas van Koolhaas’ architectuur.

Palsgraaf haalt zijn inspiratie uit de frictiezones en de rafelranden van de stad. De plekken waar niemand komt, die vergeten zijn, en soms verdekt liggen te wachten op een nieuwe bestemming. Hij maakt donkere bouwsels die samen uitgroeien tot een verlaten stad die zweeft boven de hoofden van bezoekers. Een onheilspellend gevoel maakt zich meester van iedereen die zich bewust is van wat zich bovenin de etalage afspeelt.

Pim Palsgraaf studeerde in 2003 cum laude af als fine art student aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Hij heeft vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland gehad waaronder New York, Moskou en Leipzig.

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, in een opvallend gebouw ontworpen door het Rotterdamse bureau OMA/Rem Koolhaas, werd geopend in 1992.

Adres & Contact

Prijstoelichting


diverse reducties mogelijk

Share

Meer in Kunsthal Rotterdam

Meer tentoonstellingen

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card