Pilgrim Harbour Festival

15, 16 juni

Highlights, Muziekfestival

Het Pilgrim Harbour Festival brengt de beste (internationale) muzikanten uit verschillende werelden en Rotterdam bij elkaar en laat de klanken spreken in de intieme setting van Historisch Delfshaven. Het festival gebruikt de omgeving en de geschiedenis van Delfshaven als decor voor zowel de eigentijdse cultuur van Rotterdam als de traditionele wereldculturen.

Vrijdag 15 Juni | 21:00 – 22:00 uur
Muziek op drift

Laat je hypnotiseren en meevoeren over een oceaan van verstilde muziek. In de historische setting van de Pelgrimvaderskerk word je mee op reis genomen op de muziek van Arvo Pärt door musici van faam, waaronder Avenue Azure (Pete Harden en Saskia Lankhoorn) en het Mehmet Polat Trio. Gecombineerd met de klanken van woordkunstenaar YMP levert dit een ongekend geluid.

Tickets €11,- (€7,50 R’dampas)

Oude of Pelgrimvaderskerk – Aelbrechtskolk 20 

Zaterdag 16 juni | 13.30 – 16.00 uur
Muziekroute – In en om Historisch Delfshaven

Wie er vorig jaar bij was, spreekt er nog over: de verrassende en zeer getalenteerde muzikanten van de muziekroute en bijzondere sfeer! Ook dit jaar kun je rekenen op een bonte mix van artiesten en muzikale stijlen op bijzondere locaties in Historisch Delfshaven. 

Tickets €15,- (€12,- R’dampas)

Zaterdag 16 juni | 19.00 – 22.00 uur

Gratis slotconcert met artiesten uit o.a. Frankrijk, VS en Maleisië!

Het Pilgrim Harbour Festival wordt afgesloten met gratis openluchtconcerten van muzikale grensverleggers. Dit jaar wordt het plein in vervoering gebracht door o.a. singer songwriter Nathaniel Bellows uit Boston en kunnen we los op de pop/rock/hiphop/indie-klanken van het succesvolle Venopian Solitude: een Maleisische formatie rond de opvallende zangeres Suiko Takahara. De 7-koppige Franse formatie Supergombo sluiten het festival met hun afrofunk de ultieme sfeer met jazzy ritmes. 

Historisch Delfshaven

Historisch Delfshaven – geboorteplaats van zeeheld Piet Hein - doorstond het bombardement op Rotterdam in 1940. Ooit vertrokken hier de Pilgrim Fathers naar Amerika en verdiende men de kost met de haringvisserij en het distilleren van jenever. De historische grachtenpandjes herbergen nu antiek- en snuisterijenwinkels, cafés en restaurants. Delfshaven is ook bereikbaar met de Watertaxi.

Adres & Contact

Social Media

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

€11, 00

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie