Parade

29 juni 2018 t/m 8 juli 2018

Cultureel festival, Festivals, Highlights

Op het rondreizende theaterfestival de Parade staan er jaarlijks ruim 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op het programma, merendeel speciaal voor de Parade gemaakt. Dit jaar staan onder andere Sander van de Pavert met Lucky TV, Alex Klaassen en Henry van Loon, Porgy Franssen, Wilbert Gieske en Toneelgroep Oostpool op de planken.

De Parade start in in Rotterdam, om vervolgens met haar tenten en restaurants door te reizen naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Naast de avondvoorstellingen, is er iedere dag ook een KinderParade met een uitgebreid scala aan theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.

Uitgebreide KinderParade
Er spelen dit jaar meer dan 20 voorstellingen op de KinderParade. Een kleine greep uit het programma: De Nederlandse Taalshow staat op de planken met een show vol spannende taalspelletjes rondom het thema vrienden. De poppen van Duda Paiva Company spelen in een cross-over van dans en poppenspel een voorstelling vol slapstick, waarin niets is wat het lijkt.

Doventolk plukken zorgt voor meer vrijheid
Vanaf dit jaar kan er een doventolk worden ‘geplukt’ voor een voorstelling naar keuze. Op deze manier is er meer vrijheid voor doven en slechthorenden om een voorstelling te bezoeken. In iedere stad is er een vaste zaterdag waarop dit mogelijk is.

Samenwerking North Sea Round Town
Naast alle voorstellingen spelen er ook iedere dag twee live bands. In Rotterdam spelen artiesten van onder meer North Sea Round Town. De Raad van Toezicht speelde al onder andere op North Sea Jazz Festival. Deze 12-koppige band krijgt iedereen aan het dansen met jazz en funk als belangrijkste ingrediënten. De voor een Edison genomineerde band BRUUT! brengt hun superjazz naar de Parade.

Museumpark

Het Museumpark is onderverdeeld in vier zones: een bestrate zone, een romantische zone met bomen en een wandelbrug, een geasfalteerde stadszone voor evenementen en een strakke boomgaard.

Adres & Contact

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

€7, 50

Meer in Museumpark

t/m 30 juli 2018
Festival de Bouw

Festival de Bouw

GEANNULEERDIn de zomer is het Museumpark de thuisbasis van festival De Bouw. Hier kan iedereen komen zagen, timmeren en schroeven tot de zon ondergaat.

Cultureel festival, Jeugdfestivals, Muziekfestival
t/m 06 augustus 2018
Museumpark Natuurtour

Museumpark Natuurtour

Ontdek stadsnatuur in het Museumpark tijdens Kunsthal LIVE OP ZONDAG.

Cultureel festival

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie