Open Monumentendag Rotterdam


boeren, burgers & buitenlui

De Stichting Open Monumentendag Rotterdam Viert het Verhaal van de Stad! De editie 2017 van de Rotterdamse Open Monumentendag op 9 en 10 september verzorgt niet alleen openstellingen van vele Rotterdamse monumenten, maar biedt ook een gevarieerd programma dat aansluit op het landelijke thema: Boeren, Burgers en Buitenlui. Als geen andere stad in Nederland heeft Rotterdam zich vanaf het eind van de 19e eeuw in rap tempo ontwikkeld van een compacte stad op de noordelijke Maasoever tot de huidige havenstad van wereldformaat. De Boeren, Burgers en Buitenlui van weleer aan beide zijden van de rivier werden zo als vanzelf burgers van het grote Rotterdam.
Kijk op de website van Open Monumentendag Rotterdam welke monumenten open zijn of haal de programmafolder op in het Schielandshuis bij Rotterdam Tourist Information.

Rondleiding Schielandshuis
Het Schielandshuis is hét vertrekpunt voor een bezoek aan de stad. Het is één van de weinig bewaarde historische gebouwen in Rotterdam en alleen daardoor al een bezoek waard. In het ‘Huis van de stad’ ontdek je Rotterdam in al haar facetten: kunst & cultuur, architectuur, festivals & evenementen, attracties, de mooiste plekken en woongebieden, winkelen, hotels en restaurants. Het vernieuwde Rotterdam Tourist Information in de moderne tuingalerij biedt bezoekers en bewoners informatie en inspiratie over Rotterdam.

Medewerkers van Rotterdam Partners nemen bezoekers mee voor een kijkje achter de schermen, ook naar ruimtes die niet dagelijks openbaar toegankelijk zullen zijn. Zoals bijvoorbeeld de unieke 17e -eeuwse stijlkamers, die normaal gesproken maar beperkt toegankelijk zijn.

Diverse locaties

Evenementen die plaatsvinden op verschillende (culturele) locaties in Rotterdam.

Adres & Contact

Share

Meer in Diverse locaties

Meer culturele festivals

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card