Pure Rubens

8 september 2018 t/m 13 januari 2019

Hoogtepunt, Tentoonstelling, Toptentoonstellingen

Museum Boijmans Van Beuningen en het Museo Nacional del Prado werken samen om de mooiste olieverfschetsen van Peter Paul Rubens van over de gehele wereld bijeen te brengen in Rotterdam. ‘Pure Rubens’ toont een onwaarschijnlijk betoverend overzicht van de ‘god van de schilders’, zoals de Vlaamse meester al in zijn eigen tijd werd genoemd. In de olieverfschetsen is de briljante toets van de meester zelf altijd aanwezig. Museum Boijmans Van Beuningen bezit een zeer belangrijke collectie olieverfschetsen van Rubens. De verzameling is uniek voor Nederland en behoort tot de allerbeste ter wereld. ‘Pure Rubens’ toont de schilders ongekende verbeeldingskracht: het vermogen om steeds op andere manieren verhalen te vertellen, waarbij je als bezoeker wordt meegenomen en ondergedompeld.

Museum Boijmans Van Beuningen

Nederlandse en Europese topstukken geven in Museum Boijmans Van Beuningen een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design. Op 26 mei 2019 is het museum voorlopig voor het laatst geopend.

Adres & Contact

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 17:00
Woensdag 11:00 - 17:00
Donderdag 11:00 - 17:00
Vrijdag 11:00 - 17:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Meer in Museum Boijmans Van Beuningen

t/m 7 april 2019
Robothondjes Kate en Buddy (4-12)

Robothondjes Kate en Buddy (4-12)

Kinderen kunnen nu een interactieve rondleiding volgen langs de nieuwe tentoonstelling van Boijmans van Beuningen.

Jeugdfestivals
t/m 27 mei 2019
Bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld

Bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld

Voordat de grootschalige vernieuwing van start gaat, pakt Museum Boijmans Van Beuningen nog één keer groots uit met deze tentoonstelling met bijna 800 objecten - kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, foto’s, typografie en architectuur.

Highlights, Tentoonstelling, Toptentoonstellingen
t/m 27 mei 2019
Als de luiken sluiten. Hoogtepunten uit de collectie

Als de luiken sluiten. Hoogtepunten uit de collectie

Bekijk topstukken van o.a. Jheronimus Bosch, te zien in de Robbrecht en Daem zalen.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie