North Sea Round Town: Het Jazzschip

25 juni 2022

Jazz of Wereldmuziek, Muziek overig, Muziekfestival

Na een figuurlijk onstuimig jaar op de Maas, lijkt het erop dat we in 2022 weer op jazzavontuur ter water kunnen. Vorig jaar scheerden we met watertaxi’s van locatie naar locatie om vier prachtige concerten te beluisteren, maar op de zwoele zomermiddag van zaterdag 25 juni stappen we weer aan boord van één van de kopstukken uit de Spido-vloot.

Tijdens het aanmonsteren klinken de rustgevende beats van DJ Rita Lynn. Als de trossen los zijn, speelt gitarist Michiel Stekelenburg met zijn trio Onoda en trompettist Peter Somuah zijn jazzy driving grooves. Met een golvende flow en zicht op de stad gaan we op weg naar de oude RDM werf in de Waalhaven. Voor het hart van het programma meren we aan op de historische werf, waar twee knetterende concerten je uit je comfort zone trekken.

LantarenVenster

LantarenVenster kent een rijke historie sinds 1949 als theater voor film, dans, theater en muziek aan de Gouvernestraat in Rotterdam. In oktober 2010 opende LantarenVenster haar deuren op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid, in het lichte en ruimtelijke gebouw New Orleans. De focus ligt sindsdien op film en (jazz)muziek.

Adres & Contact

Specifieke tijden

Prijsoverzicht

€49.5