Martin Schoeller - Big Heads

19 mei 2018 t/m 2 september 2018

Highlights, Hoogtepunt, Tentoonstelling

In het voorjaar opent het Nederlands Fotomuseum een overzichtstentoonstelling van Martin Schoeller (München, 1968). Schoeller is wereldwijd bekend als portretfotograaf van de zogenaamde ‘big head’ portretten: frontaal genomen hyperrealistische close-ups. Hij fotografeert bekendheden als Bill Clinton en George Clooney op gelijke wijze als onbekende mensen. Hij maakt letterlijk geen onderscheid in de benadering van gezichten die hij afzonderlijk allemaal even interessant vindt.

Ook zijn portretten van de eeneiige tweelingen zijn fascinerend. Ondanks het gelijke DNA, lijken de minieme verschillen tussen de tweeling in het oog te springen en op hetzelfde moment ook weer te verdwijnen.
Zijn fotoserie van vrouwelijke bodybuilders maakt ook deel uit van de tentoonstelling. Schoeller werkt veel in opdracht voor tijdschriften en tijdens een van zijn opdrachten kwam hij in aanraking met vrouwelijke bodybuilders. Gefascineerd door dit fenomeen waarbij vrouwen tot in extreme aan hun lichaam werken, heef hij verschillende bodybuilders geportretteerd.

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum beheert sinds eind jaren 80 een groot deel van het fotografisch erfgoed in Nederland. Ook organiseert het museum internationale tentoonstellingen over fotografie, waarbij de leidraad wordt gevormd door de sterke documentaire traditie en de vernieuwing daarvan. De ene keer staat een...

Adres & Contact

  Periodieke openingstijden

  Maandag Gesloten
  Dinsdag 10:00 - 17:00
  Woensdag 10:00 - 17:00
  Donderdag 10:00 - 17:00
  Vrijdag 10:00 - 17:00
  Zaterdag 11:00 - 17:00
  Zondag 11:00 - 17:00

  Meer in Nederlands Fotomuseum

  t/m 19 september 2018
  Boeklancering KATE en Q&A met Mario Sorrenti

  Boeklancering KATE en Q&A met Mario Sorrenti

  De Italiaanse fotograaf vertelt o.a. over de foto's van zijn prille kalverliefde met model Kate Moss.

  Lezing / Debat
  t/m 25 oktober 2018
  Cas Kidsdag (4+)

  Cas Kidsdag (4+)

  Kinderen zijn eregasten. De hele dag activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar.

  Jeugdfestivals, Workshop
  t/m 25 oktober 2018
  Fotograferen zonder camera

  Fotograferen zonder camera

  Foto’s maken zonder camera, kan dat? Ja zeker!

  Jeugdfestivals, Workshop

  De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

  Meer informatie