Markthal Tour & Kubuswoning

t/m 21 december 2019

Een deskundige gids leidt je rond om en door de Markthal. Je hoort alles over het architectuurconcept en verhaal achter het kleurrijke plafondkunstwerk. Bovendien krijg je een bijzonder kijkje achter de schermen, bijvoorbeeld in het ondergrondse logistieke (koel)centrum. Bekijk de Tijdtrap met de archeologische vondsten die gedaan zijn tijdens de bouw. Want juist op déze plek ligt de oorsprong van Rotterdam en vormde de Oude Haven de aanzet tot de huidige World Port.

Tijdens de ‘Meet&Taste’ bij een ondernemer op de marktvloer word je op iets lekkers getrakteerd, dat maakt de ervaring van de Markthal compleet. Tot slot bezoek je een kubuswoning: hoe kun je wonen zonder rechte muren?

Foto: © Adrienne-Wildeman

De Markthal

Een overdekte markthal kom je in meer wereldsteden tegen, maar door de combinatie met woningen heeft Rotterdam een wereldprimeur. In de hal bevindt zich de markt met zo’n 100 vers units, circa 15 food shops en diverse restaurants. Wie tussen de marktkramen door loopt en omhoog kijkt, ziet het kunstwerk ‘Horn of plenty’ (Hoorn des overvloeds) van Arno Coenen en Iris Roskam.

Specifieke openingstijden

  • 26 oktober 2019, 13:45-14:45
  • 9 november 2019, 13:45-14:45
  • 21 december 2019, 13:45-14:45

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

€15, 95

Meer in De Markthal

t/m 1 januari 2021
Aan tafel met Erasmus

Aan tafel met Erasmus

Pop-up expositie in De Tijdtrap in de Markthal. Tafelmanieren in de 16e eeuw aan de hand van archeologische voorwerpen verbeeld.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie